Puheenaihe

Kertausharjoituksissa humalassa alaisiaan ja kaupunginjohtajaa nimitellyt eversti tuomittiin sakkoihin

Kuvituskuva.

Arkisto/Ilpo Kekki

Käskynalaisiaan "homorunkkareiksi" kertausharjoituksissa nimitellyt Karjalan lennoston entinen komentaja, eversti Markus Päiviö tuomittiin sakkorangaistukseen. 

Helsingin hovioikeus katsoi, että Päiviö oli kohdellut alaisiaan nöyryyttävällä tavalla ja syyllistynyt esimiesasemansa väärinkäyttöön. Päiviö tuomittiin lisäksi palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta.

Harjoituksessa päihtyneenä ollut Päiviö oli nimitellyt myös Nurmeksen kaupunginjohtajaa "Suomen paskimmaksi kaupunginjohtajaksi" ja sanonut lennoston esikuntapäällikköä "munattomaksi".

Sakkotuomioon johtaneet nimittelyt tapahtuivat kertausharjoituksissa Lemmenjoella syyskuussa vuonna 2017. 
Hovioikeuden mukaan Päiviö oli rikkonut yleistä palvelusohjesääntöä myös sanomisillaan naispuolisen päällikkölääkärin raskaaksi tulemisesta. Päiviö oli myös muissa yhteyksissä rikkonut palvelusvelvollisuuttaan. 

Sakkoa Päiviölle kertyy maksettavaksi yhteensä 3 000 euroa. Sen lisäksi hänen tuomittiin maksamaan Nurmeksen kaupunginjohtajalle kärsimyskorvausta kunnianloukkauksesta 1 200 euroa. 

Päiviön esimies, Ilmavoimien entinen komentaja, kenraalimajuri Sampo Eskelinen tuomittiin sakkorangaistukseen palvelusrikoksesta. Hovioikeus katsoi, ettei Eskelinen ollut kurinpitoesimiehenä huolehtinut esitutkinnan aloittamisesta viipymättä, vaikka hän oli tietoinen siitä, miten Päiviö oli käyttäytynyt harjoituksessa. 
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Presidentti Sauli Niinistö Lemmenjoen tapahtumista Ylen Ykkösaamussa: "Sellainen kulttuuri ei ole tätä päivää"11.5.2019 12.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu