Puheenaihe

Pride-viikon hermokeskus on Kansallismuseossa

Sateenkaaren sävyjen värittämää viikkoa vietetään 24.–30. kesäkuuta.

Arkisto / Päivi Tuovinen

Helsinki Pride -viikkoa vietetään ympäri kaupunkia 24.–30. kesäkuuta.

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma tuo kaikki sateenkaaren värit kaupunkiin, viikon huippukohta on Senaatintorilta 29. kesäkuuta kello 12 liikkeelle lähtevä Pride-kulkue, joka marssii yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta.

Kulkueen jälkeen vietetään puistojuhlaa Kaivopuistossa kello 13–18.

Tämän vuoden virallinen Pride House sijaitsee Kansallismuseossa.

Pride House toimii Pride-viikon sateenkaarevana kohtaamispaikkana ja tapahtumatilana, joka kokoaa samojen seinien sisälle keskustelutilaisuuksia, esityksiä, työpajoja ja runsaasti muuta ohjelmaa. Museokaupassa sijaitsee Helsinki Priden infopiste ja Shop, josta löytyvät viralliset Pride-tuotteet.

Pride House on auki 29. kesäkuuta asti joka päivä kello 11–20. Pride-tapahtumat levittäytyvät muun muassa Kansallismuseon auditorioon ja ateljee-saliin sekä museon uudistetulle kesäpihalle ja paviljonkiin.

Uusi konsepti Helsinki Pridessa ovat Pride Space -tilat, jotka ovat Helsinki Priden yhteistyökumppanien tarjoamia maksuttomia tiloja ohjelmajärjestäjille. Pride Space -tiloja ovat Helsingin kaupunginmuseo ja Luckan.

Oma kokonaisuutensa on 13–29-vuotiaille suunnattu Nuorten Pride, joka valtaa toimintakeskus Hapen Sörnäisissä koko viikon ajaksi.

Lisätiedot: pride.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu