Puheenaihe

Foo Fighters, Lana del Ray, Travis Scott... – Legendaarisen jättifestarin Lollapaloozan voi nyt kokea ensi kerran Pohjolassa

Lollapalooza koetaan nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

LiveNation

Vuonna 1991 Chicagossa alkunsa saanut maailmankuulu Lollapalooza Festival saapuu ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin. Tapahtuma on yksi maailman suurimmista, ja sitä on vuosien varrella laajennettu Yhdysvalloista Chileen, Argentiinaan, Brasiliaan ja 2010-luvulla myös Berliiniin sekä Pariisiin. Värikkäät festivaalit keräävät yhteensä 1,5miljoonaa kävijää ympäri maailmaa joka vuosi.

 

Tällä viikolla Lollapalooza valtaa Tukholman, jossa tulee viikonlopun aikana esiintymään yli 70 artistia.

– Odotamme noin 50 000 kävijää jokaisena päivänä. Sen lisäksi, että artistikattaus sisältää todella isoja kansainvälisiä nimiä, Lollapalooza on paljon enemmän kuin pelkkä musiikkitapahtuma. Paikalla tulee olemaan yli 40 ruotsalaista huippuravintolaa, 1 250 neliömetrin kokoinen olutteltta, viinipuutarha sekä lapsille suunnattu Kidzapalooza. Näin isoa festivaalia ei olla nähty Skandinaviassa aikaisemmin, LiveNationin Kristofer Åkesson kehaisee.

 

Foo Fightersin, Lana del Reyn ja Travis Scottin ja muiden huippunimien lisäksi yksi tapahtuman odotetuimista artisteista on Billie Eilish. Myös suomalainen Alma tulee esiintymään festivaalilla avajaispäivänä perjantaina.

Tapahtuma järjestetään Gärdetillä, keskellä Tukholmaa. Åkesson mukaan kesävisiitti Tukholmaan on aina hyvä idea. Varsinkin nyt, kun tarjolla on kansainvälisen tason artisteja, ilmapiiriä, ruokaa ja juomaa sekä ympäri maailmaa Tukholmaan matkustavia faneja.

Lollapalooza Festivaliin 28.–30.6. on vielä myynnissä lippuja, www.livenation.fi

Teksti: Martina Martiala

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu