Puheenaihe

Helsingin leikkipuistoruokailuun halutaan lisää vegaanivaihtoehtoja – "Vanhemmat laittaneet palautetta"

Kesien puistoruokailulla on Helsingissä pitkät perinteet. Sianlihaa on jo karsittu ruokalistalta, nyt leikkipuistojen lounaisiin halutaan lisätä kokonaan vegaanisten vaihtoehtojen osuutta.

Arkistokuva

Vegaaniruokavaihtoehtoja pitäisi lisätä leikkipuistoruokailussa, katsoo vihreiden valtuutettu Leo Stranius, joka on tehnyt asiasta valtuustoaloitteen.

Helsingin puistoruokailussa on kohtalaisesti tarjolla lakto-ovo-kasvisruokaa, mutta vain harvoin täysin kasvisperäistä eli vegaanista ruokaa. Tällä viikolla ruokalistalla on esimerkiksi ollut pinaattikeittoa, kalakeittoa, riisipuuroa ja broilerimakkarapataa.

Lue myös: Kaupungin ruokapalvelu: Emme voi siirtyä pelkkään kasvisruokaan leikkipuistoissa

Vanhemmat ovat Straniuksen mukaan laittaneet tästä vuosittain palautetta kaupungin ruokapalveluun, mutta muutosta ei ole toistaiseksi tapahtunut.

Helsinki tarjoaa kesäisin leikkipuistoissaan maksuttoman lämpimän lounaan kaikille alle 16-vuotiaille joka arkipäivä.

Stranius perustelee aloitettaan sillä, että Helsingin kaupunkistrategian mukaan "Helsinki ottaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti ja torjuu ilmastonmuutosta kunnianhimoisesti.” Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelman tavoitteena on, että "Lisätään kasvisruoan osuutta kouluissa ja päiväkodeissa."

Straniuksen valtuustoaloitteen on allekirjoittanut 19 muuta kaupunginvaltuutettua.

Juttua muokattu 27.6.: Korjattu tieto, että sianlihaa ei ole toistaiseksi kokonaan poistettu ruoista, kesän kattavalla listalla sianlihaa sisältävää ruokaa tarjotaan puistoissa kaikkiaan neljänä päivänä.

Pitäisikö leikkipuistossa tarjottavan kesäruoan olla kokonaan vegaanista?

Kyllä
82% (3129 ääntä)
Ei
18% (684 ääntä)
Ääniä yhteensä: 3813

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mitä tehdä, kun ravintolakokkia etoo maksapihvi tai oluttuoppi? – Näin kokin kauhaan tarttuu vegaani tai raittiusmies29.5.2019 18.30
"Vegaaniruokana" mannapuuro, muille lapsille tillilihaa – tällaista kouluruokaa Suomi söi vuonna 196917.5.2019 20.41
Malmin asemaa aiotaan elävöittää kasvisruokapuodilla – innovaatiokilpailun finaalissa kisasi kolme ideaa12.6.2019 10.30
Helsingin koululounaista jo 60 prosenttia on kasvisruokaa, kalaa yksi ateria kymmenestä – Jan Vapaavuori: "En rakasta pakkoja, mutta joskus niille on paikkansa"13.2.2019 20.00
Vegeburgereita pusketaan nälkäisille nyt kovalla vimmalla – Suomen ensimmäinen vegaaninen hampurilaisketju avasi Redissä13.12.2018 19.30
Lapsi kasvaa vegaaniruoallakin – "Ainoa, mitä koulu ei tarjoa, on ravintolisät, jotka on aina kodin hoidettava" 12.11.2018 07.23
Päiväkotien vegaanikokeilu oli susi – "Sadan lapsen joukosta kasvisruokaa syö kaksi"6.10.2017 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu