Puheenaihe

Brother Christmasina tunnettu Ari Koponen haluaa suitsia nuorten syrjäytymistä – "Jää helposti sanahelinäksi ja pelkäksi utopiaksi"

– Koulumaailman raadollisuus ja ongelmat kyllä tunnustetaan, mutta nähtäväksi jää, onko eduskunnalla tahtoa vieläkään ryhtyä oikeisiin toimenpiteisiin koulukiusaamisen lopettamiseksi, Koponen kommentoi kansalaisaloitteesta käytyä keskustelua. Arkistokuva.

Sauvo Jylhä

Eduskunnalle jätettiin viime viikolla varsin harvinainen kansalaisaloite. Kyseessä on nykyisen kansanedustajan itsensä tekemä aloite, jonka hän käynnisti aikana, jolloin hän ei ollut vielä edes ehdolla eduskuntaan.

Sittemmin eduskuntaan valitun Ari Koposen (ps.) kansalaisaloite lasten ja nuorten syrjäytymiseen johtaviin ongelmiin puuttumisesta alakouluissa keräsi kuudessa viikossa kaikkiaan 52 605 kannatusilmoitusta.

– Kiusatuille lapsille ja nuorille aiheutuvat henkiset ja fyysiset vammat vaikuttavat usein läpi ihmisen koko elämän, ja ne ovat suuri tekijä nuorten syrjäytymiselle, Ari Koponen totesi.

– Jokainen lapsi ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi kotona ja koulussa. Kuitenkin tämä lastenoikeuksien mukainen tavoite jää helposti pelkäksi sanahelinäksi ja väsyneiden aikuisten taakan takia pelkäksi utopiaksi ja unelmaksi, hän jatkoi.

Ari Koponen tunnetaan myös Brother Christmas -hyväntekijähahmona.

 

Eduskunnalle luovutetussa kansalaisaloitteessa esitetään säädettäväksi lakia, joka velvoittaa saamaan jokaiseen maamme alakouluun ratkaisukeskeisiä ja terapeuttisia valmiuksia omaavan aikuisen. Kyseinen henkilö pystyisi eheyttävään ja kuntouttavaan ennaltaehkäisevään lastensuojelutyöhön.

Kansalaisaloitteen käsittely eduskunnassa alkaa lähetekeskustelulla, joka käydään täysistunnossa. Lähetekeskustelun lopuksi eduskunta päättää, mihin valiokuntaan asia lähetetään valmisteltavaksi. Mikäli valiokunta laatii mietinnön kansalaisaloitteesta, asia palaa valiokuntakäsittelyn päätyttyä täysistuntokäsittelyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu