Puheenaihe

Kaksi perinteistä kivijalkaliikettä etsii jatkajaa Kruununhaassa – "Hintamme on 60 000 euroa karvoineen ja nahkoineen"

Play it again, Samin Arja Könönen haluaa antaa vetovastuun uudelle yrittäjälle.

Jussi Vehkasalo

Vuosikymmeniä toimineisiin kivijalkakauppoihin etsitään uusia omistajia Kruununhaassa.

Rauhankatu 2:n vintage-muotihuone Play it again, Sam sekä Liisankadun nahkapaja ja nahkatuotemyymälä Nippanapan yrittäjät kertoivat jatkajan etsimisestä Facebook-sivuillaan, ja ilmoitukset saivat aikaan jakamisten ja kommenttien vyöryn. Nippanapan "etsintäkuulutusta" on jaettu pitkälti yli tuhat kertaa.

 

Play it again, Sam -yrityksen perustaja ja omistaja Arja Könönen on muhitellut vuoden verran ajatusta siitä, että elämässä olisi vielä aikaa kääntää uusi sivu.

– Kunhan vaan löydän tähän jonkun ihanan jatkajan, joka on yhtä "hullu" kuin minä ja uskaltaa ryhtyä yrittäjäksi, kertoo Könönen.

4904081-n.jpg

Vintage-asusteita löytyy moneen lähtöön. Kuva: Jussi Vehkasalo

Play it again, Samissa on myyty ja vuokrattu vintage-vaatteita ja -asusteita vuodesta 1987 asti. Liikkeen palveluja käyttävät vintage-harrastajien lisäksi esimerkiksi esiintyvät taiteilijat, stylistit ja muotitoimittajat sekä yritysasiakkaat, jotka etsivät asuja yritysten teemajuhliin.

Myös elokuva-, teatteri-, tv- ja oopperapuvustajat kuuluvat asiakkaisiin.

– Jatkajaksi sopii henkilö, jolla on innostusta vintage-vaatteisiin. Esimerkiksi moni pukusuunnittelija tai teatteripuvustaja on saattanut pitkään haaveilla omasta vintage-kaupasta. Nyt haaveen voi toteuttaa, ja voin siirtää vuosikymmenien aikana kertyneen tietotaitoni jatkajalle, jollaisen uskon löytyvän.

4904072-n.jpg

Play it again, Sam sijaitsee Rauhankatu 2:ssa. Kuva: Jussi Vehkasalo

Vaikka jatkajaa ei lähiaikoina löytyisi, aikoo Könönen katsoa asiaa rauhassa vuoden loppuun ja siitä vielä vanhojen tansseihin asti, koska se on tärkeä sesonki.

– Lopullisia päätöksiä yritykseni jatkosta teen keväällä, Könönen jatkaa.

Hän aikoo yrittäjyyden jälkeen keskittyä argentiinalaisen tangon tanssimiseen.

– Tarkoitus on viettää aikaa sellaisissa kaupungeissa, joista löytyy argentiinalaisen tangon yhteisö. Tällaisia ovat esimerkiksi Rooma, Las Palmas ja tietenkin Buenos Aires.

4904068-n.jpg

Jussi Neirtamo palvelee Liisankadun Nippanapassa. Kuva: Jussi Vehkasalo

Anja ja Jussi Neirtamo ovat pitäneet Nippanappaa Liisankadulla yli 40 vuoden ajan. Nyt on jo halu päästä eläkkeelle.

– Kaikenlaisia yhteydenottoja on tullut Facebook-ilmoituksemme jälkeen, mutta vielä ei ole esisopimusta tehty. Yrityksen hinta on 60 000 euroa karvoineen ja nahkoineen, Jussi Neirtamo paljasti alkuviikosta.

Hän hämmästyi itsekin Facebook-postauksen "tolkutonta" suosiota.

– Suuri kiinnostus liikettä kohtaan tuntuu olevan.

Nippanapassa tehdään nahkatuotteita paikan päällä ja lisäksi myydään muita Suomessa tehtyjä nahkatuotteita.

– Tällaisia yrityksiä, joissa tuotteita tehdään paikan päällä, on aika vähän. Olisi sääli lopettaa yritys, jos uutta yrittäjää ei hakemisesta huolimatta löydy, Neirtamo jatkaa.

Jos käy niin ikävästi, että uutta yrittäjää ei löydy, jatkavat Neirtamot ainakin syksyn ja joulun sesonkeihin asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ajatarkin lopetti, mutta pienen kivijalkaliikkeen pitäjä kulkee vastavirtaan Helsingissä – "Me ei voida olla ihan tavallisia"16.3.2019 08.15
Lappu luukulle Hämeentiellä: "Tällä paikalla ei ole järkevää jatkaa liiketoimintaa" – urakoitsijalta kädenojennus kadun yrittäjille8.6.2019 09.35
Liki 60 vuotta toiminut kivijalkaliike sulkee ovensa – omistaja syyttää Mechelininkadun työmaata: "Päivässä saattoi olla myyntiä satanen tai kaksi"10.3.2019 11.50
Kannelmäen uudet kivijalkakaupat avattiin työmaan keskelle – kaikkiaan 11 uutta taloa tulossa10.4.2019 06.55
Helsinki jätti upean kartanon vuosiksi tyhjilleen – yrittäjä on koettanut vuokrata sitä kaupungilta jo kaksi vuotta, turhaan15.5.2019 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu