Makumaailma

Helsingissä käsitteeksi noussutta kahvilaa vetänyt pariskunta pyörittää nyt kuppilaa kulttuurimaisemissa –  "Ihmisen luovat paikan, niin kävi Roihuvuoressakin"

1-vuotias Onni Rautiainen sekä Inka Wallgren ja Mika Rautiainen ovat tuoreita fiskarsilaisia.

Kai Jauhiainen

Fiskarsissa toimiva ravintola Pesula ehti olla jonkin aikaa kiinni – mutta ei ole enää. Paikkaa pyörittää nyt Helsingin Roihuvuoresta Fiskarsiin keväällä muuttanut pariskunta Mika Rautiainen ja Inka Wallgren. He asuvat rakennuksen yläkerrassa ja uusioperheeseen kuuluu neljä lasta. Ihan uusia kasvoja he eivät Fiskarsissa ole.

– Työskentelin Pesulassa ravintolapäällikkönä joskus vuonna 2015. Ei tultu tuntemattomaan paikkaan. Tiedämme mitä Pesula ja Fiskars ovat, kertoo Rautiainen.

 

Tuntematonta ei ole yrittäjyyskään. Rautiainen ja Wallgren pyörittivät Roihuvuoressa kulttuurikuppila Roihuvuoren Rioa ja siitä tuli Roihuvuoressa käsite. Meininki oli niin onnistunutta, että vuonna 2017 Roihuvuori-seura nimesi pariskunnan vuoden roihuvuorelaisiksi. Nyt keväästä lähtien Roihuvuoren Rioa jatkaa uusi yrittäjä.

– Kyllähän se toki tuntui haikealta lähteä, myöntää Wallgren.

Vanhassa Pesulassa katutasossa toimi myös vaateliike, mutta nyt koko rakennus on kuppilan käytössä. Fiskars-yhtiöt teki remontissa oviaukon tilojen väliin. Pesulassa on nyt yhteensä 50 asiakaspaikkaa ja terassille mahtuu 25 asiakasta. Pesulaa on tarkoitus pyörittää ympärivuotisesti.

– Me ollaan tultu jäädäksemme.

 

Pesulaan on tulossa muun muassa taidenäyttelyitä, konsertteja, performanssia ja teatteria. Päivisin on tarjolla keittolounas ja iltaisin pikkunälkä lähtee toast-linjalla. Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa on vireillä. Silloin ei tule päällekkäisiä konsertteja ja talven hiljaisena aikana Pesula ja esimerkiksi Antiikkikahvila voivat vuorotella aukioloissa. Pesula ja Ågräs Distilleryn tap room voivat käyttää samoja ekstraajia.

Pesulasta aiotaan tehdä fiskarsilaisten olohuone.

– Me luodaan puitteet, mutta ihmiset sitten verkostoituvat ja luovat paikan. Niin kävi Roihuvuoressakin. On kiva nähdä, kun asiat lähtevät kehittymään itsestään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu