Puheenaihe

Tulevat asukkaat rakennuttavat itselleen kerrostalon Sompasaareen – taloon myös ravintola ja 100-paikkainen terassi

Sompasaareen aiotaan rakentaa asuntoja yhteensä noin 3 000 asukkaalle. Vuoden lopussa alkaa 49-asuntoisen talon ryhmärakentaminen. Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Sompasaareen ryhdytään vuoden lopussa rakentamaan ryhmärakentamiskohdetta. Kyseessä on kerrostalo, jota asukkaat ovat olleet mukana suunnittelemassa.

Taloon on tulossa 49 asuntoa. Asuntojen varaaminen käynnistyi kesäkuun alussa. Talo valmistunee keväällä 2021 ja se rakennetaan Hitas-ehdoin. Tontin omistaa Helsingin kaupunki.

Sompasaaren ryhmärakentamistaloa on ollut suunnittelemassa kymmenestä asuntokunnasta koostuva asukkaiden kehittäjäryhmä.

Asukkaat ovat olleet vaikuttamassa muun muassa sisämateriaaleihin, rakennuksen laatutasoon ja yhteisten tilojen suunnitteluun. Myös muut asukkaat ovat saaneet olla vaikuttamassa yksityiskohtiin, kuten pintamateriaaleihin ja pohjaratkaisuihin. Talosta tulee savuton.

Kohteen rakennuttamisesta vastaa Fira, jonka vastaavanlainen toinen ryhmärakentamiskohde valmistui Jätkäsaareen maaliskuussa.

Helsingin Uutiset kertoi huhtikuussa (HU 23.4.) Sompasaareen valmistuvasta Helsingin ensimmäisestä savuttomasta korttelista.

Ryhmärakennuttaminen on yhteisöllistä asumista, eikä asukkaiden osallistuminen projektiin ei pääty suunnitteluun.

– Asukkaat tuntevat toisensa jo ennen muuttoa ja pääsevät seuraamaan projektia myös rakentamisen aikana. Fira järjestää asukkaille tapaamisia, joissa kerrotaan hankkeen etenemisestä. Tapaamisissa tulevat asukkaat saavat myös mahdollisuuden tutustua toisiinsa, toteaa Firan Verstas-päällikkö Mika Karkulahti.

Asuntojen lisäksi taloon on tulossa ravintolatila ja satapaikkainen terassi.

Hitas on kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutasoa säätelevä järjestelmä, jonka tarkoituksena on tarjota kohtuuhintaisia asuntoja. Tontin maanvuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin. Vuokrat tarkistetaan vuosittain.

Muokattu 3.7. otsikon sanamuoto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nakuilulle stoppi Sompasaaressa? – Kaupunki aikoi sijoittaa uutuuskahvilan ja terassin saunan kylkeen28.5.2019 19.40
Kuvat: Kalasataman rakentaminen eteni Sompasaareen – entisestä konttialueesta rakentumassa haluttu kaupunginosa 20.4.2019 10.20
Kalasatamassa ajaa robottibussi16.5.2019 10.21
Ihana kahvila ja Sompasauna jäävät uuden asuinalueen alle31.12.2017 09.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu