Makumaailma

Sirkusteemainen Pincho Nation avaa ovensa Iso Roobertinkadulla – tällainen on useassa maassa toimiva applikaatio-ravintola

Pincho Nationin Turun ravintola.

Ida Kallio

Pincho Nation -applikaatioravintola avataan Helsingissä tulevana perjantaina 5.7.2019 ja sen avajaisia vietetään 4.7.2019. Ravintola avataan keskelle Iso Roobertinkadun ravintolakeskittymää osoitteeseen Iso Roobertinkatu 10. Ravintolaketjun ensimmäinen Suomen-ravintola avattiin Turussa vuosi sitten toukokuussa.

Pincho Nation on ensimmäinen ravintola maailmassa, jonka pöytävaraukset, tilaukset sekä maksaminen hoidetaan applikaatiolla. Mobiilisovellusta on ladattu ketjun alkuperäismaassa Ruotsissa jo 3,6 miljoonaa kertaa. Konsepti perustuu myös sirkusmiljööseen ja ruokalistaan, joka koostuu pienistä tapaskokoisista annoksista, juomista sekä jälkiruoista. Ravintolan annosten hinnat vaihtelevat noin 3-5 euron välillä, ja niiden makumaailmat ovat kansainväliset. Baarin valikoimassa on myös alkoholittomia juomia.

– Samassa seurueessa voi olla joku, jolla on rahat vähissä, toinen on dieetillä, kolmas ei käytä alkoholia ja neljäs on vegaani. Seurueeseen voi kuulua myös raskaampaa illallista nauttiva henkilö. Koska kaikki tilaavat omat ruokansa erikseen ja eri aikaan, vältytään kiusallisilta tilanteilta sen suhteen, että valinta olisi muista seurueen jäsenistä poikkeava, yksi pääosakkaista, Jari Komulainen toteaa tiedotteessa.

Pincho Nation on kasvanut viime vuoden aikana merkittävästi, ja tällä hetkellä ketjuun kuuluu jo noin 70 ravintolaa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa ja Saksassa. Suomen ravintolat omistavat Jeppe Arokanto, Jari Komulainen, Jani Lahtinen ja Markus Selin. Mukana on myös muutamia pienosakkaita.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu