Puheenaihe

Suomen suurimmalla kiipeilytelineellä on jo hulinaa – Helsingin uusin leikkipuisto avautuu virallisesti ensi viikolla

Uudella leikkitelineellä oli hulinaa jo viikkoa ennen virallisia avajaisseremonioita.

Marita Penttilä

Suomen tiettävästi suurimman verkkokiipeilytelineen ja leikkipuisto Lorun uuden ulkoleikkipaikan avajaisia vietetään maanantaina 8. heinäkuuta kello 10–11 Makasiinipuistossa. Helsingin Uutiset uutisoi maan suurimmasta verkkokiipeilytelineestä kesäkuussa.

Maanantaina juhlitaan samalla Makasiinipuiston valmistumista ja stadin ainutlaatuisia leikkipuistoja. Tapahtuma on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden avausjuhlaa.

Leikkiteline avataan juhlallisesti leikkaamalla siihen kiedottu punainen satiininauharusetti auki. Juhlayleisön toivotaan osallistuvan avaukseen purkamalla telineeseen kiedottu satiininauha irti.

Avauksen jälkeen leikkipuisto Lorun työntekijät järjestävät telineen vieressä leikki- ja laulutuokion, jossa musisoidaan eurooppalaisissa tunnelmissa.

Avajaistilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on suunniteltu erityisesti perheen pienimpiä ajatellen.

Kahden ja puolen metrin korkeuteen kohoavassa C-kirjaimen muotoisessa leikkitelineessä on suuren kiipeilyverkon lisäksi muiden muassa linnunpesäistuimia.

Musiikkitalon puolella on mahdollisuus myös musisointiin, sillä leikkitelineessä voi koputella ja taputella erilaisia putkisoittimia.

Telineen viereinen pelikenttä on suunniteltu sopimaan monipuolisesti erilaisille pallo- ja seurapeleille.

Teräsputkirunkoisen leikkitelineen on suunnitellut maisema-arkkitehti Yrjö Ala-Heikkilä. Koko ei hänen mukaansa ollut suunnittelun itsetarkoituksellinen lähtökohta.

– Tavoittelimme veistosmaista kokonaisuutta, joka sointuu keskustakirjasto Oodin ja sen ympäristön muotokieleen sekä mittakaavaan, Ala-Heikkilä kertoo.

Makasiinipuistoon suunniteltu taideteos Massa palvelee sekin oleskelu-, leikki-, tai vaikkapa skeittauspaikkana.

Taiteilija Akseli Leinosen suunnittelema punatiilinen teos on muisto paikalla aiemmin sijainneista VR:n varastomakasiineista, jotka tuhoutuivat tulipalossa vuonna 2006. Puistoon on myös varattu alue mahdollisesti myöhemmin rakennettavalle paviljongille.

Makasiinipuiston ja Kansalaistorin alue ja ympäristö on tarkoitettu monipuoliseksi kaupunkitilaksi. Alue muodostaa Helsingin keskuspuiston alkupisteen ja tarjoaa paikan muun muassa yleisötapahtumille.

Aluetta on rakennettu keväästä 2018 lähtien, jolloin tehtiin myös vesihuoltolinjojen saneerauksia. Rakennustyöt ovat haitanneet alueella kulkemista, mutta töiden päätyttyä liikkuminen helpottuu oleellisesti.

Helsingissä on runsaat kuusikymmentä leikkipuistoa ja perhetaloa eri puolilla kaupunkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin keskustaan avataan pian 30 metriä pitkä kiipeilyteline – tavoitteena koko perheen oleskelupuisto15.6.2019 12.05
Helsingin palveluasiantuntija leikkipuistojen vegaaniruoka-aloitteesta: "Emme voi siirtyä pelkkään kasvisruokaan"28.6.2019 09.50
Helsingin uusin leikkipuisto ei tarjoa ilmaista kesäruokaa – ruokailuperinne alkaa jälleen koulujen loputtua10.4.2019 07.10
Helsingin leikkipuistoruokailuun halutaan lisää vegaanivaihtoehtoja – "Vanhemmat laittaneet palautetta"26.6.2019 07.25
Oodin terassi avautuu reilun viikon kuluttua10.5.2019 12.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu