Makumaailma

Vauhdilla laajentunut Street Gastro sulki 6 ravintolaa – Yrittäjä jyrähtää: "Kauppakeskusten todellisuus on toista, mitä luvattiin"

Vuonna 2013 Vaasankadulle avattu Street Gastro suljettiin kesäkuussa. Syksyllä tilalle tulee samojen yrittäjien uusi ravintolakonsepti.

Silja Tenhunen

Pikaruokaketju Street Gastro on joutunut vaikeuksiin pääkaupunkiseudulla. Ketjuun on kuulunut yrittäjien mukaan enimmillään 6–7 ravintolaa, mutta tällä hetkellä se toimii enää Kampin kauppakeskuksessa.

Katuruokatrendin suunnannäyttäjiin kuulunut yritys perusti ensimmäisen kivijalkaravintolan Helsinkiin Vaasankadulle vuonna 2013. Ravintola suljettiin kaksi viikkoa sitten, ja yrittäjät miettivät paikalle nyt  uutta konseptia.

Viime vuosina ketju kasvoi voimakkaasti ja ravintoloita oli muun muassa Vantaan Dixissä, Espoon Ainoassa ja Helsingin Redissä.

Street Gastron toimitusjohtaja Pertti Kallioinen sanoo, että yritys maksaa nyt oppirahoja kauppakeskuskokeiluista. Hänen mukaansa 50–150 euron neliövuokrat olivat liian kalliit vähäisiin asiakasmääriin nähden.

– Uudet kauppakeskukset lupasivat kaikkea uutta ja hienoa. Niiden piti olla houkuttelevia paikkoja. Todellisuus oli kuitenkin toista. Asiakasvirtaa on riittävästi vain Kampissa.

Kallioinen huomasi, että osa ravintolakonsepteista menestyi hyvin myös kauppakeskuksissa.

– Asiakaskunta oli sellaista, että esimerkiksi Dixissä buffetit puksuttivat hyvin. Me kokeilimme kaikkea. Hintoja pudotettiin niin paljon kuin pystyttiin. Kauppa ei vain käynyt.

Me kokeilimme kaikkea. Hintoja pudotettiin niin paljon kuin pystyttiin. Kauppa ei vain käynyt.

Nyt suljetulla Vaasankadun Street Gastrolla oli Kallioisen mukaan jatkuvasti riittävästi asiakkaita. Ovi kävi tiuhempaan kuin hiljaisemmissa kauppakeskuksissa.

– Vaasankadun sijainti on hyvä. Haluamme kuitenkin kokeilla siinä uutta konseptia.

Street Gastron perustajat ovat myös vegaanisista hampurilaisistaan tunnetun Bun2Bun-ketjun takana. Tuleeko Bun2Bun Kallioon?

– Ei välttämättä. En halua kommentoida enempää, ettei uutuudenviehätys mene pilalle. Ravintola on tarkoitus avata syksyllä, Kallioinen kertoo.

Vaasankadulla ovensa sulki myös Street Gastron alivuokralaisena ollut Bali Brunch -ravintola. Uusi ravintola remontoidaan näiden kahden ravintolan tilalle.

Street Gastro työllistää noin kymmenen ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Trendiravintola lopetti, toinen tauolla Tapiolassa – lukuisia uusia ravintoloita aukemassa syksyllä25.2.2019 11.51
Katuruokapioneerin menestysresepti puree – Näin Street Gastro kasvaa seuraavaksi23.3.2017 19.30
Street Gastro, Tortilla House... suositut katuruokayrittäjät löivät hynttyyt yhteen – Kampissa avaa aivan uudenlainen ravintola30.5.2016 19.05
Hodari täyttää vatsan pikkurahalla – Helsingin Uutiset testasi 4 katuruokaklassikkoa9.12.2018 09.35
Helsingin kaduilla viilettää pian "hullu tiedemies", joka myy jätteestä tehtyä katuruokaa11.7.2017 21.20
Ruokakiesin miehet luukuttavat sänkkäreitä24.5.2013 14.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu