Puheenaihe

EU-ympäristöministerikokous sekoittaa liikennettä perjantaina ja keskiviikkona – vältä näitä reittejä

Katkokset liikenteessä ovat todennäköisiä keskiviikkona ja perjantaina iltapäiväruuhkan aikaan. 

Mika M. Niskanen

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen ympäristöministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, keskiviikkona 10.7.2019 ja perjantaina 12.7.2019.


Vieraiden saapuessa liikennevaikutuksia on Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kokouspaikkana olevan Finlandia-talon välillä keskiviikkona 10.7. noin kello 14–24.


– Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä Helsingin keskustan suuntaan, sanoo Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jarkko Lehtinen poliisin tiedotteessa.


Vieraiden poistuminen puolestaan aiheuttaa liikennevaikutuksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille perjantaina 12.7. noin kello 14–19.


– Tuolloin suosittelen ajamaan muita reittejä kuin Mannerheimintietä, Hämeenlinnanväylää, Kehä I:tä ja Tuusulanväylää. Helsingistä poistumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä, Lehtinen luettelee.


Lehtisen mukaan nyt pidettävän kokouksen liikennevaikutukset ovat selvästi vähäisempiä kuin viime viikon EU- kilpailukykyministerikokouksen.


– Saattueita on liikkeellä vähemmän ja vain tietyillä reiteillä, esimerkiksi Helsingin ydinkeskustassa ei ole saattueliikennettä.


Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.
Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi ja Poikkeusinfo-palvelussa.


Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.


Myös ilmailua rajoitetaan Helsingissä tilapäisellä lentokieltoalueella epävirallisen ympäristöministerikokouksen vuoksi. Rajoitukset alkavat keskiviikkona 10.7.2019 kello 8 ja päättyvät perjantaina 12.7.2019 kello 21.Finlandia-talon ympäristössä on neliön muotoinen ilmailun rajoitusalue, joka ulottuu 700–1000 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta. Kieltoalue ulottuu korkeussuunnassa 300 metriin maanpinnasta. Kieltoalue on perustettu EU-kokouksen turvallisuusjärjestelyjen takia.


– Poliisi valvoo rajoitusta aktiivisesti ja puuttuu kaikkiin havaittuihin rikkomuksiin. Seuraamuksena on lähtökohtaisesti sakkorangaistus ja lisäksi rikoksentekoväline voidaan tuomita valtiolle menetetyksi, sanoo tapahtuman aikana lentotoiminnasta vastaava ylikomisario Sami Hätönen.


Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.
Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla eivätkä lentoja, jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.
Lue lisää aiheesta ja tarkempia tietoja rajoituksista sivulta droneinfo.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu