Puheenaihe

Kun Suomi vielä lomailee, Club For Five on jo joulufiiliksissä – "Niin se vain menee"

Club For Fiven joulukiertue pysähtyy Imatralla 7.12.

arkisto / Marek Sabogal

Club For Five on viettänyt kesää lomaillen.

– Päätimme pitää pienen hengähdystauon, jotta jaksaa taas syksyllä. Viime talvi oli niin kiireinen, yhtyeen baritoni Juha Viitala kertoo.

Useiden kiertueiden ja keikkojen lisäksi kokoonpano julkaisi talvella kaksi levyä. Joulun alla ilmestyi Joulu Live sekä keväällä maaliskuussa Kirkan kappaleista sovitettu 7 kappaleen EP ”Songs of Kirka”.

– Kirka-levy oli meidän levyhistoriamme nopein projekti. Se syntyi nopeasti, sillä sovitukset olivat jo valmiina ja osaa kappaleista olimme jo esittäneet keikoilla.

Idea Kirkan musiikkiin perustuvasta levystä ja kiertueesta lähti Kirkan taustajoukoilta. Viitalan mukaan ehdotusta ei tarvinnut kauan miettiä.

– Kirkan musiikki on vaikuttanut meihin kaikkiin.

Kovin helppoa kappalevalintojen tekeminen ei ollut, sillä Kirkan tuotanto on mittava. Lähinnä kriteerinä oli löytää jokaiselle solistille sopivia soolokappaleita. Mukana oli myös sikermä Kirkan tunnetuksi tekemiä coverkappaleita.

 

Vaikka kesätunnelmissa ollaan, ei bändi ole ihan kokonaan rannalle heittäytynyt. Kesällä on Viitalan mukaan muutamia keikkoja, kuten Hausjärvi Love. Yhtye esiintyy myös Tampereen Pyynikillä.

Kesän keikkojen ohjelmistossa on paitsi Kirka-levyltä tuttuja kappaleita myös helmiä uran varrelta, vanhaa ja uutta. Yleisön lempikappaleitakin luvataan esittää.

 

Club For Fiven tuotanto on varsin laaja. Kokoonpano on tehnyt a cappella -sovituksia yli perinteisten genrerajojen.

– Olemme sovittaneet niin virsiä, heviä, rokkia kuin kansanmusiikkiakin. Meitä on viisi ihmistä, joilla on toisistaan poikkeavat musiikkimaku, siksi vaihtoehtoja on niin paljon. Näemme asian myös niin, että a cappella on meille enemmän instrumentti kuin että olisimme tietyn genren bändi, Juha Viitala sanoo.

Loppukesästä Club For Five alkaa valmistautua tuleviin joulukonsertteihin.

– Se on aika hassua. Ulkona on 25 astetta lämmintä ja me valmistaudumme jouluun, mutta niin se vain menee. Joulu on tärkeimpiä sesonkejamme.

Syksyllä Club For Five tekee akustisia Hiljainen hetki -kirkkokonsertteja. Viitala lupaa myös uutta itse tehtyä musiikkia.

Hausjärvi Love

Pääesiintyjänä Club For Five

Hausjärvi Love järjestetään tänä vuonna Mommilanjärven Souteluiden yhteydessä Mommilassa (Pollinmaantie 1, Mommila) lauantaina 20.7. klo 18.

Ensimmäisellä puoliajalla esiintyvät Love-tapahtumien solistit housebändin The Indigon johdolla. Toisella puoliajalla esiintyy Club For Five.

Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.

Tapahtumapaikalla on parkkipaikkoja ja liikenteenohjaus. Konserttialueella on mahdollista tehdä ostoksia pankkikortilla, mutta markkinakojuilla saattaa tarvita myös käteistä. Kumpaakin on siis hyvä varata mukaan ostoksia varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat