Puheenaihe

Tänään räpsyy! Nyt toimii ensimmäinen jäljittävä nopeusvalvontakamera – tällä aikataululla loput kamerat tulevat käyttöön

Venla Tirkkonen

Ensimmäinen nykyaikaisella tutkatekniikalla varustettu nopeusvalvontakamera otettiin käyttöön tänään 6-tiellä Kouvolassa.

Poliisi ei kerro, paljonko kamera on tänään räpsynyt.

– Emme kerro määriä sen tarkemmin. Kameraan ylinopeutta ajaneet saavat sakon postitse parin päivän sisällä, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen poliisihallituksesta.

16 käyttökuntoista kameraa on asennettu kuutostielle ja 23 käyttökuntoista kameraa nelostielle. Kaksi tolppaa on myös tulossa Mechelininkadulle Helsinkiin ja yksi Oulun keskustaan.

– Kun kuutostien kameran toimivuus saadaan varmistettua, valvontaa voidaan laajentaa myös nelostielle, Ihalainen kertoo.

Poliisi ei aio jatkossa tiedottaa uusien kameroiden käyttöönotosta.

– Emme rupea ilmoittelemaan niistä enää sen tarkemmin. Loput kamerat voidaan ottaa käyttöön pikaisellakin aikataululla ja viimeistään heinä- ja elokuun vaihteeseen mennessä, Ihalainen kertoo.

Helsingin Mechelininkadun kameroiden asennus tosin on vielä kesken, eivätkä ne ole vielä toistaiseksi tulossa käyttöön, Ihalainen kertoo.

Näin uusi jäljittävä peltipoliisi toimii

Uudet kameratolpat mittaavat ajoneuvojen nopeutta kehittyneellä tracking radar -tutkatekniikalla. Tutka seuraa kohteen aikaa, nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan kentässä. Sen toimintaa ei voi välttää jarruttelemalla, kuten nykyisten peltipoliisien kohdalla, jotka mittavat nopeutta teihin upotettujen antureiden avulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uudet nopeusvalvontakamerat otetaan käyttöön ensi viikolla – näillä teillä sakoilta ei voi enää välttyä jarruttamalla2.7.2019 07.30
IL: Uudet nopeusvalvontakamerat alkavat räpsyä ensi viikon torstaina – kameratolppia asennettu myös Helsinkiin6.7.2019 07.40
LM: Poliisi ottaa käyttöön jäljittävät valvontakamerat – näin se vaikuttaa liikenteessä liikkumiseen23.9.2018 11.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu