Puheenaihe

VR ennakoi matkustajamäärien kasvun – lisää ylimääräisiä junavuoroja näihin kesän musiikkitapahtumiin

Uusien aikataulujen mukaiset vuorot alkavat kulkea 15.12 ja liput tulevat myyntiin myöhemmin syksyllä.

Arkisto/Jussi Vehkasalo

VR lisää ylimääräisiä junavuoroja moniin kesän musiikkitapahtumiin. Eniten lisävuoroja tulee Metallican ensi viikolla Hämeenlinnassa järjestettävän keikan yhteyteen.

– Paluuliikennettä varten yön pikkutunneille on lisätty kolme ylimääräistä IC-junavuoroa Helsinkiin ja kaksi Tampereelle. Lisäksi ajetaan ylimääräisiä Hämeenlinnassa pysähtyviä R-lähijunavuoroja, VR:stä kerrotaan.

– Metallican keikan osalta menoliikenteen piikki osuu myöhäiseen iltapäivään, ja paluuliikenteen suosituimmat vuorot lähtevät heti keikan jälkeen, VR kertoo.

Myös tulevana viikonloppuna Joensuussa järjestettävä Ilosaarirock näkyy junissa. Osa aamupäivälähdöistä Helsingistä on jo loppuunmyyty.

–  Maanantaiaamuyölle on lisätty yksi ylimääräinen junavuoro Joensuusta Helsinkiin festareilta kotiutuville matkustajille.

Toinen tulevana viikonloppuna käynnistyvä festari on Pori Jazz, josta niin ikään viikonloppukeikkojen jälkeen ajetaan yöaikaan ylimääräisiä junavuoroja Helsingin suuntaan. Ne mahdollistavat esimerkiksi yöpymisen Tampereella, jossa hotellikapasiteettia on huomattavasti Poria enemmän.

– Pori Jazziin vievät junat täyttyvät perinteisesti verrattain myöhäisessä vaiheessa, VR:ltä kerrotaan.

Myös Tampereella elokuussa järjestettäviin Rammsteinin konsertteihin lisätään ylimääräiset junavuorot.

Tammerfesteille on lauantaiaamuyölle luvassa ylimääräinen vuoro Tampereelta Helsinkiin, ja Blockfesteille on suunnitteilla peräti neljä ylimääräistä junavuoroa tukemaan sekä meno- että paluuliikennettä.

Myös Ed Sheeranin heinäkuisiin konsertteihin Malmin lentokentälle odotetaan suurta yleisöä. Tapahtumapäiville on varattu lisäkapasiteettia sekä HSL:n että VR:n lähiliikennejuniin.

Viime vuosien korkein matkustajamäärien kasvu nähtiin kesällä 2017, kun Guns N’ Roses esiintyi Hämeenlinnassa. Tuolloin kaikkein suosituimmilla reiteillä matkusti yli kahdeksankertainen määrä ihmisiä, VR kertoo.

Iron Maidenin esiintyminen Hämeenlinnassa kesäkuussa 2016 puolestaan jopa viisinkertaisti matkamäärät sekä etelästä että pohjoisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu