Puheenaihe

Sarjakuristaja Penttilä määrättiin mielentilatutkimukseen

Kuvassa sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä oikeuden edessä viime vuonna. Perjantaina Penttilä määrättiin hovioikeuden päätöksellä mielentilatutkimukseen.

Päivi Tuovinen

Helsingin hovioikeus päätti perjantaina, että sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän mielentila tutkitaan.

Kyseessä oli oikeudenkäyntiin liittyvä välituomio.

 

Hovioikeus katsoi perjantaina antamassaan ratkaisussa, että on syytä selvittää, miten Penttilän persoonallisuudessa todetut tai hänellä muutoin havaitut piirteet vaikuttavat kykyyn säädellä käyttäytymistä ja ymmärtää tekonsa tosiasiallinen luonne ja oikeudenvastaisuus.

Käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt Penttilän pyynnön mielentilansa tutkimisesta. Hovioikeus perusteli päätöstään sillä, että koska murha-tuomio on oikeusasteikon ankarin mahdollinen, on teon laatu, vakavuus ja sen suhde Penttilän rikoshistoria huomioon ottaen mielentilan tutkiminen on perusteltu.

 

Käräjäoikeus tuomitsi viime elokuussa Penttilän elinkautiseen murhasta. Tuomittu valitti tuomiosta hovioikeuteen. Puolustus myönsi tapon, mutta ei murhaa.

Tuorein henkirikos tuli ilmi toukokuussa 2018. Poliisi kertoi ottaneensa miesepäillyn kiinni prostituoidun naisen asunnolta Alppiharjusta.

 

Hovioikeus käsittelee myöhemmin sitä, pysyykö käräjäoikeuden tuomio murhasta eli elinkautinen vankeurangaistus voimassa.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sarjakuristaja Michael Penttilälle elinkautinen – oikeus ei lähettänyt mielentilatutkimukseen11.7.2018 14.53
Uhri tunnisti sarjakuristajan asunnollaan: "Murhaaja!" – Michael Penttilä tarttui naista kaksin käsin kaulasta10.7.2018 10.38
Sarjakuristajalle syyte murhasta – sai vain reilu kuukausi sitten hovista yli 2 vuoden tuomion 3.7.2018 13.23
Sarjakuristaja Penttilälle 2 vuoden ja 6 kuukauden tuomio – uhri 17-vuotias tyttö29.5.2018 08.15
Mediat: Sarjakuristajalla hyytävä diagnoosi – "Hoito saattaa jopa pahentaa tilannetta"9.5.2018 19.30
Murhasta epäilty sarjakuristaja Michael Penttilä vangittiin – poliisi etsii mahdollisia uusia uhreja pk-seudulta 9.5.2018 15.28
Mediat: Sarjakuristajaa epäillään murhasta – 17-vuotiaaseen kohdistuneesta rikosepäilystä tuomio tämän kuun lopussa7.5.2018 20.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu