Puheenaihe

Poliisi turvaa Metallican jättikonserttia – tässä virkavallan vinkit ja rajoitukset tapahtumaan

Kuvituskuva.

JOHANNA ERJONSALO

Metallican konsertti täyttää Kantolan tapahtumapuiston Hämeenlinnassa ääriään myöten tiistaina 16. heinäkuuta. Aiempien kertojen mukaisesti poliisi on turvaamassa tapahtuman onnistumista vahvistetuin joukoin. Tapahtumapuiston suurin viranomaisten hyväksymä henkilömäärä on 55 000 henkilöä.

Poliisi rajoittaa liikkumista Kantolan alueella tapahtuman aikana.

– Kadut Vanajantieltä Kantolaan tullaan sulkemaan ajoneuvoliikenteeltä kokonaan päivän ajaksi. Myös Vanajantie muuttuu yksisuuntaiseksi keskustasta etelän suuntaan ajettaessa. Lisäksi valtatie 10 tullaan sulkemaan henkilöautoliikenteeltä kello 22–01 väliseksi ajaksi, poliisista kerrotaan.

Veneilyä rajoitetaan puiston kohdalla salmessa kuten edellisinäkin vuosina.

– Veneily ja rantautuminen kielletään veneväylän tapahtumapuiston puoleisella osalla, mutta veneväylän ja Visamäen väliselle osuudelle rajoitusta ei aseteta. Väylällä puiston kohdalla ankkuroituminen on myös kiellettyä, poliisista kerrotaan.

Ilmatilan käyttöä rajoitetaan tänäkin vuonna. Kaikenlaista ilmaliikennettä rajoitetaan puiston yläpuolella 300 metriin saakka.

– Kieltoalue koskee koko Kantolan niemeä, Hämeensaarta ja Visamäkeä. Kielto koskee kaikenlaisia ilma-aluksia miehittämättömistä drone-lennokeista lentokoneisiin saakka. Poliisi tulee valvomaan lentokieltoa ja sen rikkomisesta rangaistaan, poliisista kerrotaan.

Auton voi pysäköidä kaupungissa kahdelle tapahtuman järjestäjän pysäköintialueelle. Toinen niistä löytyy Vanajan kirkon luota Paikkalan peltoaukealta ja toinen Visamäestä Innoparkin pysäköintialueilta. Parkkialueille ajamisessa kannattaa seurata järjestäjän opastusta.

Poliisi toivoo, että muualle pysäköitävät autot jätettäisiin parkkiin niin, että ne eivät tukkisi ajoreittejä ja pelastusteitä.

Myös arvo-omaisuus kannattaa jättää kotiin.

– Väentungokseen kannattaa ottaa mukaan vain sen, mitä välttämättä tarvitsee onnistuneeseen konserttitapahtumaan. Järjestäjän sivuilla on kerrottu minkälaiset esineet ja aineet ovat kiellettyjä puistoalueella.

Poliisi on mukana tapahtumassa festarihengessä ja toivoo, että yleisökin nauttii jälleen kerran mahtavasta tapahtumasta iloisella mielellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu