Puheenaihe

Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun voitto Kirkkonummelle – tangokuninkaallisten valinta huipentaa Tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinat huipentuvat lauantai-illan finaaliin.

Kari Martiala

Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun voitti tänä vuonna kirkkonummelainen freelance-muusikko Minna Miettinen kappaleellaan Sain rakastaa. Miettinen on sekä säveltänyt että sanoittanut voittotangon.

– Syksyllä syntyi ensimmäiset ajatukset dramaattisesta tangosta. Idea jäi useaksi kuukaudeksi muhimaan ja meinasin jo kuopata koko homman. Otin kappaleen kuitenkin uudelleen käsittelyyn, kun kilpailun aikaraja lähestyi ja yhtäkkiä asiat loksahtivat paikalleen, Miettinen kertoo.

Seinäjoen Tangomarkkinat sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ovat järjestäneet sävellys- ja sanoituskilpailun jo ensimmäisistä Tangomarkkinoista lähtien. Kilpailu on tuottanut valtavan määrän uutta tangomusiikkia artistien esitettäväksi. Tänä vuonna voitosta kilpaili 159 tangoa.

Sain rakastaa sai ensiesityksensä perjantaina Tangokadulla Tiina Räsäsen ja Petri Hervannon tulkitsemana. Kilpailun pääpalkinto on 3 000 euroa.

Seinäjoen Tangomarkkinat huipentuvat lauantai-iltana uuden tangokuningattaren ja tangokuninkaan valintaan. Tangokuninkaalliset kruunataan kuuden finaaliin päässeen laulajan joukosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu