Puheenaihe

Sähköautoiluun olisi tarjolla 1,5 miljoonaa euroa, kunhan raha kelpaisi jollekin – "Otamme mielellämme hakemuksia vastaan"

Sähköautojen määrä liikenteessä on kasvanut reilusti viime vuodesta. Tänä vuonna uusia sähköautoja on otettu käyttöön jo 996 kappaletta. Kuvituskuva.

Vuokko Nissinen

Asuinrakennuksen omistava yhteisö voi saada avustusta tehdessään valmiuden vähintään viidelle sähköauton lataamiseen soveltuvalle laitteelle. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli Aran hallinnoimaa sähköautojen latausinfra-avustusta voidaan myöntää vielä 1,5 miljoonaa euroa vuodelle 2019.

Avustusta voi saada myös latauslaitteisin.

Avustusta on toistaiseksi myönnetty 1 225 653 euroa, ja sitä on haettu vasta 42 kunnan alueelle. Avustuksella on jatkuva haku.

– Avustusta on haettu odotettua laiskemmin ja otamme mielellämme uusia hakemuksia vastaan, Ara huomauttaa tiedotteessaan

Sähköautojen latausinfra-avustuksella halutaan lisätä sähköautojen kotilatausmahdollisuuksia ja siten edistää sähköautokannan kasvua.

Avustuksen suuruun on 35 prosenttia toteutuneista arvonlisäverollisista kustannuksista, kuitenkin enintään 90 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu