Puheenaihe

Unto, 86, sai hämmästyksekseen parkkisakon Turusta – ei ole käynyt kaupungissa 40 vuoteen ja autokin lähinnä seisoo kotipihassa

Unto Ahola ei ole käynyt neljäänkymmeneen vuoteen Turussa, mutta sai nyt sieltä parkkisakon.

Irina Björkman

Unto Aholan, 86, postiluukusta tipahti kesäkuussa kummallinen kirje. Riihimäkeläismies sai parkkisakon Turusta, vaikka hän ei ole käynyt kaupungissa neljäänkymmeneen vuoteen. Tapauksesta kertoo Aamuposti.

Aholalle maksuvaatimus tuli täysin yllätyksenä, sillä punainen Fiat seisoo viikot aika lailla tiiviisti parkissa kotipihassa.

Q-park-yrityksen sakkolapussa kuitenkin lukee, että Ahola olisi pysäköinyt ilman pysäköintikiekkoa Lemminkäisenkadulle Turkuun kesäkuun alussa.

Aamupostin haastattelema Q-parkin reklamaatiokäsittelijä toteaa virheen valvontakameratallenteesta ja pahoittelee virhettä.

Yrityksen ohjeet virheellisen pysäköintimaksun oikaisuun ovat kuitenkin epäselvät. Reklamaatioita yritys ei käsittele puhelimitse, vaan haluaa ne kirjallisena.

– Tässähän ei kuitenkaan ole kyse reklamaatiosta, vaan virheestä, reklamaatiokäsittelijä Heikki Laaksonen itsekin toteaa Aamupostin jutussa.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan vastaavia tapauksia ilmenee silloin tällöin. Virheen korjaamisen hienoinen vaikeus on osa yritysten asiakaspalvelun laajempaa ongelmaa, toteaa viraston johtaja Päivi Seppälä.

– Sähköpostitse tai nettisivujen kautta tehtävä reklamaatio ei saa olla ainoa vaihtoehto. On vielä paljon ihmisiä, joilta tämänkaltainen viestintä ei onnistu, Seppälä sanoo Aamupostin jutussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu