Puheenaihe

Ismo Alanko hämmentyi vuoden 2019 tapahtumista: "Päästin sisäiset demonini kevätlaitumille nutipäitten kanssa"

Ismo Alanko lumoaa Ratinanniemessä perjantaina.

Miikka Pirinen

Suomalaisen rockin legenda Ismo Alanko julkaisi Minä halusin olla niin kuin Beethoven -albumin toukokuun puolivälissä.

Levyn ensimmäinen maistiainen, ronskisti rokkaava ja isolla pensselillä maalaava Voi ei! saatii jo maaliskuussa. Toinen singlelohkaisu, omakohtaisen tarinan rappioromantiikan ihannoinnista ja sen seurauksista kertova Nuorena nukkuneet ilmestyi juuri pitkäsoiton alla.

Platan tuotannosta vastaavat Ismon pitkäaikainen yhteistyökumppani Riku Mattila sekä Pariisin Kevät -yhtyeestä tuttu ja Ismon edellisen Ismo Kullervo Alanko -platan tuottanut Artturi Taira.

– Minä halusin olla niin kuin Beethoven on täynnä vapautuneita, toinen toistaan tarttuvampia ralleja. Se on yleisilmeeltään pöhköä modernia rokkia, jota voi tanssia tippa linssissä tai vino hymy huulilla.

– Tämä keväinen adrenaliiniryöppy pitää sisällään kirpeää poppia, reipasta punk-asennetta, kuolemaa halveksuvaa rokkausta ja kaunista tunnelmointia.

– Olen päästänyt sisäiset demonini kirmailemaan kevätlaitumille nutipäitten ja pikkupirujen kanssa. Sieltä ne huutelevat hämmentyneitä kommenttejaan maailmasta vuosimallia 2019, Ismo kuvailee.


– Levyn kansikuvan kipsiveistosta varten istuin mallina tuntikausia useita kertoja vuonna 1967 kuvanveistäjä Veikko Jalavan ateljeessa Joensuussa.

– Seitsenvuotiaalle ei ollut helppoa pysytellä paikoillaan niin pitkiä aikoja, mutta onneksi selviydyin tehtävästä. Sen verran ytimekkäästi veistos sopii levyn nimeen ja teemaan, Alanko jatkaa.

Mutta miltä Ismo Alanko bändeineen todella kuulostaa kesällä 2019? Se selviää Ratinanniemessä perjantaina jo kello 14.45.

 

Ismo Alangosta kirjoitti ensimmäisenä Tamperelainen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Eppu Normaali tahkoaa kesällä lähes 40 keikkaa – Juha Torvinen paljastaa, miten kitaristi rentoutuu välipäivinä18.7.2019 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu