Puheenaihe

800 000 tupakantumppia noukkineet Ilkka ja Kaija putsavat nyt liikennemerkkejä – "Vain tuollaista pientä ylimääräistä oheishommaa"

Roskasakilla riittää nykyisin työsarkaa myös liikennemerkeissä näyttää Ilkka Erkkilä

Toni Forssell

Roskasakkina paremmin tunnetut Ilkka ja Kaija Erkkilä puhdistavat perinteisen vapaaehtoissiivoamisensa ohella myös liikennemerkkejä ja -opastetauluja.

Hyvinkääläispariskunta latasi sosiaaliseen mediaan aiemmin tällä viikolla kuvia puhdistamastaan opastetaulusta Hyvinkään Läntiseltä Yhdystieltä.

Ilkka Erkkilän mukaan kyseisen kyltin siivoamista oli mietitty jo pidemmän aikaa.

– Se kyltti on tökkinyt meitä silmään jo kaksi vuotta ja nyt päätimme, että laitetaan se kuntoon, hän toteaa.

Erkkilöiden mukaan kyse ei ole kuitenkaan uudesta aluevaltauksesta, sillä he kiillottivat ensimmäiset kyltit jo ennen Hyvinkäälle muuttoaan aikoinaan Hattulassa.

Erkkilät tunnetaan ennen muuta tumppiprojektisttaan; he ovat keränneet Hyvinkäältä jo yli 200 000 tupakantumppia.

Reilun seitsemän vuoden keräämisen jälkeen pariskunnan kokonaissaldo on jo suunnilleen 800 000 poimittua tupakantumppia ja yli 2 100 kassillista muuta roskaa.

Liikennemerkkien siivoamista Ilkka Erkkilä kuvailee ”iltatyöksi”, jota he tekevät kuitenkin samasta syystä kuin varsinaista vapaaehtoissiivoamistaan: yleisen kaupunkikuvan siistimisen takia.

– Kyltit kuuluvat kuitenkin kaupunkikuvaan, joten ajateltiin, että siistinä niitä on kivempi katsella, kun niiden ohi ajaa.

Erkkilät eivät ole tyytyneet ainoastaan siivoamaan kylttejä, sillä he ovat Hyvinkäällä myös korjanneet vioittuneita liikennemerkkejä. Näin tehtiin esimerkiksi viime syksynä Ranssunkaaren tuntumassa, jossa heidän huomionsa kiinnitti katkaistu invamerkki.

– Vaihdoimme sen tolppineen kaikkineen, Ilkka Erkkilä kertoo.

Liikennemerkkien siivoaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että heidän varsinainen vapaaehtoissiivoamisensa olisi käymässä Hyvinkäällä vähiin.

– Ei suinkaan, se on vain tuollaista pientä ylimääräistä oheishommaa.

– Tälläkin hetkellä olemme Hyvinkään skeittipuistossa, jonka tilanne on jatkuvasti aivan kamala. Eilenkin illalla Kaija keräsi täältä kolme kassillista roskia.

Erkkilöiden kuulumisista kertoi ensin Aamuposti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu