Puheenaihe

Helsinki, Espoo ja Turku ovat veneilyn kärkikaupunkeja – uusien veneiden määrä pomppasi nousuun

Iida Mulari

Helsinkiin, Turkuun ja Espooseen rekisteröitiin eniten uusia veneitä tammi–kesäkuussa, selviää liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista.

Veneiden rekisteröinti painottuu suuriin kaupunkeihin ja rannikkoalueille. Ensirekisteröintien määrä kasvoi alkuvuonna 11 prosentilla edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

– Suomi on edelleen yksi maailman venetiheimmistä maista. Viime vuoden erittäin pitkä ja aurinkoinen veneilykausi vaikuttaa todennäköisesti myös tämän vuoden rekisteröintien määrän kasvuun. Purjeveneiden ensirekisteröintimäärät ovat olleet pitkään erittäin alhaisia, mutta nyt tilanne näyttää kohenevan silläkin saralla, sanoo liikenne- ja viestintävirasto Traficomin yksikönpäällikkö Ville Räisänen.

Vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin vuoden 2019 tammi –kesäkuussa yhteensä 2 857 kappaletta. Kulkupeleistä 2012 oli moottoriveneitä ja 757 vesiskoottereita.

Moottoriveneet ovat edelleen suosituimpia kulkuneuvoja vesillä liikkumiseen.

– Kesäkuun lopussa rekisterissä olevista noin 217 000 veneestä noin 90 prosenttia oli moottoriveneitä. Myös vesiskoottereiden suosio on kasvussa, Traficom kertoo.

Tilastojen mukaan veneiden pituus oli keskimäärin kuusi metriä. Yleisimpiä veneen nimiä olivat Maria, Helmi ja Bella.

Rekisteröintivelvoite koskee vähintään 5,5 metriä pitkiä purjeella tai moottorilla varustettuja vesikulkuneuvoja ja vesikulkuneuvoja, joiden moottoriteho on vähintään 15 kW (n. 20,4 hv).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu