Puheenaihe

Näin Ed Sheeranin konsertti vaikuttaa liikenteeseen – myös virallisilta drop zoneilta pitkähkö kävelymatka konserttialueelle

Rattijuoppo törmäsi kolmeen tienvarressa pysäköitynä olleeseen henkilöautoon. Myös jalkakäytävällä ollut puu ja sen suojana ollut metallikehys vaurioituivat pahoin.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Poptähti Ed Sheeran konsertoi Helsingissä peräkkäisinä iltoina tiistaina 23.7. ja keskiviikkona 24.7. Konsertit järjestetään Malmin lentokentällä. Tapahtumapaikalle ennakoidaan saapuvan tiistaina noin 46 000 ja keskiviikkona noin 60 000 ihmistä.

Poliisi pyytää välttämään ajamista Malmin lentokentän lähellä konserttipäivinä.

– Suuren yleisömäärän vuoksi Malmin lentokentän lähialueet tulevat ruuhkautumaan kumpanakin päivänä tapahtuma-alueen aukioloaikoina kello 14–01.

Tapahtumat vaikuttavat liikenteeseen erityisesti Kehä I:llä, Kehä III:lla, Lahdenväylällä ja Porvoonväylällä. Malmin lentokentän lähikaduista erityisesti Tattariharjuntie, Tullivuorentie, Teerisuontie ja Malminkaari saattavat ruuhkautua.

– Saatto- ja noutokyytien takia ruuhkien odotetaan painottuvan noin kello 16–18 ja kello 23–01 välille. Konserttien purkuaikoina kello 23–01 välillä näillä kaduilla saatetaan joutua pysäyttämään liikennettä hetkellisesti, poliisi kertoo.

Tapahtumajärjestäjän linjauksen mukaan omalla autolla pääsee konserttialueen lähistölle ainoastaan ennakkoon ostetulla parkkilipulla. Saattaminen tai noutaminen konserttialueen välittömässä läheisyydessä ei ole mahdollista.

– Mikäli olet viemässä autolla konserttivieraita, voit jättää heidät virallisiin drop zone -paikkoihin, joiden sijainneista järjestäjä tiedottaa tapahtuman sivuilla. Drop zone -paikat tulevat sijaitsemaan melko kaukana konserttialueesta, poliisi kertoo.

Virallisen parkkialueen ohella Malmin lentokentän lähialueilla ei ole lainkaan pysäköintipaikkoja, ja henkilöautoliikennettä tullaan rajoittamaan.­ Autot suositellaan jättämään parkkiin esimerkiksi Helsingin keskustaan, Pasilaan (esim. Messukeskus), Tikkurilaan, Helsinki-Vantaan lentoasemalle tai muille VR:n lähiliikenteen liityntäpysäköintipaikoille.

Paikalle kannattaa tapahtumajärjestäjän mukaan saapua viimeistään kello 18.00, mikäli haluaa varmasti nähdä illan show'n kokonaan.

– Liikenne- ja parkkijärjestelyjen takia konserttipaikalle suositellaan saavuttavan julkisilla, yhteiskuljetuksilla, pyörällä tai kävellen. Poliisi muistuttaa yhdessä konsertin järjestäjien kanssa liikkumaan rauhallisesti sekä varaamaan saapumiseen ja poistumiseen riittävästi aikaa, poliisi sanoo.

Lisätietoja konserteista sekä niihin liittyvistä liikennejärjestelyistä saa tapahtuman verkkosivuilta ja Facebook-sivuilta. Joukkoliikenteen ylimääräisistä juna-, bussi- ja metrovuoroista voi lukea täältä.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Malmin lentokentän kaavasuunnitelmista voi nyt antaa palautetta – Suunnitteilla 25 000 asukkaan kaupunginosa9.9.2018 13.49
Pelastuuko Malmin lentokenttä? Nyt asiaa pääsee arvioimaan ympäristöministeriö19.7.2018 10.33
Kiistellyllä Malmin lentokentällä järjestetään festivaali – mukana iso liuta räppäreitä18.5.2018 16.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu