Puheenaihe

Himoitsetko sinäkin monen muun tavoin 1950–60-lukujen astioita? Nyt on tilaisuus tehdä löytöjä

Porvoon antiikki- taide- ja keräilymessut järjestetään Taidetehtaalla tulevana viikonloppuna. Messuilta löytää muun muassa astioita ja lasiesineitä. Kuva on otettu aiemmin keväällä Hämeenlinnassa järjestetystä vastaavasta messutapahtumasta.

Heikki Haavisto

Kun Porvoon Taidetehtaalla järjestetään tulevana viikonloppuna antiikki-, taide- ja keräilymessut, tarjolla on tapahtumatuottaja Hannu Tienhaaran mukaan monenlaista. Järjestäjän mukaan messukävijä löytää tapahtumasta muun muassa antiikkiesineitä, taidetta, designia, retroa, lasia, astioita, hopeaa, koruja, rahoja, postimerkkejä, postikortteja, kirjoja, militariaa sekä vanhoja tekstiilejä.

Joillakin osastoilla on tarjolla myös uusia kädentaitajien tuotteita, kuten tekstiilejä, koruja ja kodin koriste-esineitä.

 

Tienhaara uskoo, että messut ovat oiva käyntikohde niille, jotka ovat kiinnostuneita vanhoista ja nostalgisista tavaroista. Tämän lisäksi hän suosittelee messuja niille, joiden sisällä asuu pieni keräilijä.

Pääpaino messujen tarjonnassa on Tienhaaran mukaan niin sanotussa huomisen antiikissa eli 1950- ja -60-luvun esineissä. Suosittuja ovat esimerkiksi tuon ajan astiat sekä lasi.

1950-60-luvulta peräisin oleville tuotteille on nyt paljon kysyntää. Tienhaara arvelee, että syynä tähän on se, että moni etsii lapsuudesta tai nuoruudesta tuttuja esineitä.

Toisaalta myös nuoremmat etsivät menneiden ajan esineitä, jotka voivat olla hyvin aikaa kestäviä.

Messuilla on 36 osastoa, eikä tiloihin olisi Tienhaaran mukaan mahtunutkaan enempää.

Tienhaara kertoo odotusten olevan korkealla viime kesän perusteella, ja toivoo, että koko viikonlopun kävijämäärä messuilla yltäisi 1 500-2 000 henkilöön.

 

Viime kesänä Porvoossa messutapahtuma sattui samaan ajankohtaan Inkoossa järjestetyn vastaavanlaisen tapahtuman kanssa. Tämä verotti Tienhaaran mukaan kauppiaiden määrää Porvoossa. Tänä kesänä nämä tapahtumat eivät satu päällekkäin.

Päällekkäisyydet vaikuttavat kauppiaisiin, sillä monet heistä tulevat Tienhaaran mukaan paikalle jopa noin 200-300 kilometrin säteeltä tapahtumapaikasta.

 

Hämeenlinnan Laatumessut järjesti tapahtuman Porvoossa useamman vuoden tauon jälkeen viime kesänä.

Jo viime kesänä tapahtumapaikkana oli Taidetehdas, ja juuri sopivat, aivan keskustan tuntumassa sijaitsevat tilat oli yksi syy siihen, miksi Laatumessut halusi järjestää tapahtuman Porvoossa.

Messuilla käytössä olevat tilat ovat noin 900 neliömetriä.

Ennen viime kesää Laatumessut oli järjestänyt tapahtuman Porvoossa edellisen kerran vuonna 2012. Vastaavia messuja on toki ollut Porvoossa tässäkin välissä, mutta tapahtumien järjestäjänä ei ole ollut Laatumessut.

Laatumessujen järjestämiä antiikki-, taide- ja keräilymessuja on järjestetty aiemmin ainakin Kokonhallin ja Linnankosken lukion tiloissa. Tuolloin messut järjestettiin kesäkuussa, mutta viime vuonna heinäkuu osoittautui Tienhaaran mukaan parhaaksi ajankohdaksi messuille, sillä tuolloin Porvoossa liikkuu paikallisten lisäksi myös paljon kesäasukkaita ja turisteja.

Tapahtumaan on pääsymaksu.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu