Puheenaihe

Vohveleilla tietokonetta tienaava Valtteri, 11, tietää, kuinka bisneksiin saa vauhtia – "Tuplatarjous toimii hyvin"

11-vuotias Valtteri Meretniemi aikoo tienata vohveleilla rahat pöytätietokoneeseen ja sen jälkeen on pitkän tähtäimen tavoitteena kevytauto.

Kai Jauhiainen

Pohjalainen 11-vuotias Valtteri Meretniemi menee elokuussa Pohjan koulun 6. luokalle, mutta haaveet ovat jo kaukana tulevaisuudessa.

– Olisi kivaa perustaa vohvelibaari jonnekin Helsingin keskustaan. Siellä minulla olisi sitten vieraita työntekijöitäkin.

Nyt Valtteri harjoittelee yrittäjyyttä kotoa Raaseporissa. Valtteri teki ja myi vohveleita Pohjan päivässä ja Gumnäsin lasten juhannuksessa. Lisää vohvelikeikkaa pukkaa 3.8. Karis on Suomen Paris -tapahtumassa jahka sopiva myyntipaikka löytyy. Vohvelit maistuvat myös myöhemmin elokuussa Gumnäsin Back to School-bileissä.

Valtteri Meretniemen äidinkieli on suomi, mutta Raaseporissa palvelun on hyvä sujua ruotsiksikin. Hilllopurkin kyljessä on lunttitekstinä ruotsiksi ”haluatko mansikka- vai vadelmahilloa”. Englanniksi ei lunttilappuja tarvita.

– Olen hyvä englannissa.

Vohvelienteon opetti kotona äiti Laura Meretniemi-Peltola, ja poika kehitti omat jipponsa.

– Pidetään resepti salaisena.

Nyt Valtteri Meretniemi kerää vohveleilla rahaa pöytätietokoneeseen. Aluksi Valtteri Meretniemi myi sekä tavallisia että luksusvohveleita, mutta nyt hän keskittyy tavallisiin vohveleihin.

– Yksi vohveli maksaa kolme euroa, mutta kaksi vohvelia saa vitosella. Tuplatarjous toimii hyvin.

Iso plakaatti Valtterin Vohvelit ja sama englanniksi koukuttaa huomion. Pohjan päivässä Valtteria kutsuttiin jo vohvelimestariksi.

Äiti auttaa poikaansa kuljetuksissa ja on henkisenä tukena.

– Kyllä tämä on kuitenkin Valtterin oma bisnes. Ensimmäisellä kerralla maksoin tarvikkeet, mutta nyt Valtteri maksaa kaiken itse.

Sitten kun Valtteri Meretniemi on saanut kokoon pöytäkoneen hinnan, on edessä jo uusi tavoite. Kun hän täyttää 15 vuotta, haluaa hän kevytauton. Sen hinta liene noin 10 000 euroa ja aikaa on 3–4 vuotta. Siinä saa tehdä vohveleita urakalla.

Valtteri Meretniemi panostaa myös markkinointiin Facebookiin on avattu sivu Valtterin Vohvelit ja siellä tiedotetaan seuraavista vohvelimyynneistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu