Puheenaihe

Ummikkona Ropeconiin? – Näin saat enemmän irti Euroopan suurimmasta roolipelitapahtumasta

TAPAHTUMAT Luvassa roolipelien lisäsi pukuesittelyjä, pehmomiekkailupiste, mahdollisuus kuunnella japanilaisia satuja, maalata figuuri tai testata salakirjoitustaitoja.

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon järjestetään jo 26:ta kertaa Helsingin Messukeskuksessa.

Ropecon/Marko Saari

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon alkaa perjantaina Helsingin Messukeskuksessa.

Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja rooli- ja lautapelaamiseen liittyvistä aiheista.

Vaikka Ropecon on roolipelaajien roolipelaajille suunnittelema tapahtuma, järjestäjät ovat satsanneet myös tänä vuonna aloittelijaystävälliseen ohjelmaan.

Aloittelijoille sopivat työpajat ja muun muassa miekkailu- ja tanssi-esitykset ja pelidemot löytyvät Ropeconin ohjelmaoppaasta asiasanalla aloittelijaystävällinen.

Lisäksi tapahtumaan järjestetään opastettuja kierroksia. Kierrokset järjestetään perjantaina 26.7. klo 16 ja 18.30 ja lauantaina 27.7. klo 10 ja 14. Lähtöpaikkana on Ropeconin infotiski Messukeskuksen ala-aulassa.

Tunnin kestävällä kierroksella saa hyvän yleiskuvan tapahtumasta ja siitä, mihin haluaisi itse tutustua tarkemmin.

5495290-n.jpg

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon Kuva: Ropecon/Sami Eräluoto

Lapsiperheille Ropecon on koonnut omat vinkkinsä sekä ohjelmaoppaaseen että tapahtuman blogiin.

Ropeconin perinteisiä lasten suosikkeja ovat muun muassa pomppulinna, Helmet-kirjastojen pelipiste, jossa voi pelata lyhyitä roolipelejä koko tapahtuman ajan, eri ikäisille tarkoitetut velhokoulut ja yksisarvistunnit, japanilaisten satujen satutunnit ja pehmomiekkailupiste, jossa pääsee kokeilemaan pehmomiekkailua.

Lisäksi tapahtumassa on muun muassa figumaalauspiste, jossa harjoitellaan maalaamaan oma pelifiguuri, myyttisten eläinten piirrospaja, salakirjoitustyöpaja ja kissankorvatyöpajat.

Lisää lasten ohjelmavinkkejä aikatauluineen löydät Ropeconin sivuilta.

5495297-n.jpg

Ropeconissa pääsee kokeilemaan myös erilaisia lautapelejä ja pöytäpelejä pelien lainauspisteillä. Lisäksi Messukeskuksessa on kaikille avoin figuurien maalaustyöpaja. Kuva: Ropecon/Xavier Vandenberghe

Varsinaisen Ropeconin teemana on tänä vuonna mytologia. Tapahtuman kansainvälisiksi kunniavieraiksi saapuvat tällä kertaa skotlantilainen pelisuunnittelija ja kuvittaja Jon Hodgson sekä englantilainen käsikirjoittaja Lynne Hardy.

Hodgson tunnetaan erityisesti kuvituksistaan monissa isoissa produktioissa kuten Dungeons & Dragons, Pathfinder ja Warhammer.

Lynne Hardy on puolestaan toiminut pitkään pelialalla kirjoittajana ja toimittajana. Hän on julkaissut myös oman roolipelinsä Cogs, Cakes & Swordsticks. Tällä hetkellä Hardy työskentelee apulaiskustannustoimittajana Call of Cthulhu -roolipelin parissa.

Kunniavierasluentojen lisäksi Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen lohikäärme- ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Lisäksi tapahtumassa järjestetään akateeminen seminaari pelaamisesta.

Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Ropecon 2019

  • Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon järjestetään jo 26. kertaa Helsingin Messukeskuksessa 26.7.–28.7.
  • Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.
  • Vuonna 2018 tapahtuma keräsi 4500 kävijää.
  • Ohjelmaan kuuluu pelaamisen ja peliturnausten lisäksi luentoja, esitelmiä, paneelikeskusteluja ja työpajoja alkaen historiallisista teemoista aina uusien pelien ideoimiseen ja käytännön toteuttamiseen.
  • Ropeconin tekemiseen osallistuu vuosittain noin 800 vapaaehtoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lajinsa huippuihin kuuluva Ropecon on paljon muutakin kuin pelitapahtuma – Anne hullaantui keskiaikaisiin tansseihin: "Viime kerralla tanssin haltijan kanssa"26.7.2019 19.15
Helsinkiläiskoulusta sukeutui loman ajaksi todentuntuinen avaruusalus – mahdollisuus vierailla live-roolipelaajien unelmien täyttymyksessä1.7.2019 19.05
Lehto ja Lammio päihittävät neuvostoandroidin – Tuntematon Redux tuo huiman scifin Väinö Linnan klassikkoon19.10.2017 19.19
Palestiinalaiset larppaajat tiukkaan syyniin Helsinki-Vantaalla – Roolipelaajat joutuivat tullin kuulusteluihin28.6.2016 18.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu