Puheenaihe

Yhä useampi ryöstö liittyy netissä sovittuihin huumekauppoihin – myös nettipetokset työllistävät poliisia yhä enemmän

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää havaintoja viikko sitten Korsossa liikkuneesta epäillystä puukottajasta. Kuvituskuva.

Jaakko Heiskanen / Arkisto

Helsingin poliisille ilmoitettujen petosten määrä lisääntyi alkuvuonna hieman viime vuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna. Ryöstöjen määrä pysyi käytännössä samalla tasolla.

– Ryöstöissä juttujen sisältö on usein lieventynyt. Teot ovat olleet esimerkiksi myymälänäpistyksiä, jotka ovat muuttuneet painiksi tai uhkailuksi. Yhä useampi ryöstö liittyy netissä sovittuihin huumekauppoihin. Näissä tapauksissa käytetään ajoittain kovaa väkivaltaa, kertoo rikosylikomisario Kari Niinimäki Helsingin poliisilaitokselta.

Myös monet petokset liittyvät kaupankäyntiin internetissä.

– Internetin merkitys kasvaa jatkuvasti kaikilla elämän osa-alueilla ja myös sitä hyväksi käyttäen tehdyt rikokset lisääntyvät jatkossa, Niinimäki sanoo.

Poliisin tietoon tulleissa väkivaltarikosten määrässä ei ole tapahtunut juurikaan muutoksia. Sen sijaan niiden tutkinta-aika on pidentynyt lähes 23 prosentissa tapauksista.

– Väkivaltarikostutkinnassa priorisoidaan vakavimmat ja kiireellisimmät jutut, minkä vuoksi lievempien juttujen tutkinta valitettavasti kestää. Henkirikosten ja niiden yritysten määrä on kasvanut ja niiden tutkinta vie yleensä eniten aikaa, kertoo rikostutkintayksikön johtaja, rikosylitarkastaja Jonna Turunen.

Luvut käyvät ilmi Helsingin poliisin tilastoista ajalta 1.1.–30.6.2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu