Puheenaihe

Hiihtäjä ja harmonikkamestari Mona-Liisa Nousiainen, 36, kuoli pitkäaikaiseen sairauteen

Mona-Liisa Nousiainen (os. Malvalehto) oli naimisissa hiihtäjä Ville Nousiaisen kanssa. Puoliso toimi myös hiihtäjän valmentajana. Vesa Tapiola

Suomen hiihtomaajoukkueeseen vuosia kuulunut maastohiihtäjä ja harmonikansoittaja Mona-Liisa Nousiainen (os. Malvalehto) on kuollut. Nousiainen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen maanantai-iltana.

Asiasta kertoi Suomen hiihtomaajoukkue Twitterissä.

Kuolema vahvistettiin myös Nousiaisen perhepiiristä Yle Urheilulle.

Rovaniemellä syntynyt ja kasvanut Nousiainen aloitti uransa Ounasvaaran hiihtoseurassa. Hän voitti urallaan kaksi maailmancupin osakilpailua ja hiihti maailmancupissa 17 kertaa 10 parhaan joukkoon.

Aikuisten MM-kisoissa Nousiainen edusti Suomea neljästi ja paras sijoitus tuli sprintissä, jossa hän oli kahdesti seitsemäs.

Nousiainen oli myös taitava muusikko. Hän voitti sekä Hopeisen että Kultaisen Harmonikka -kisan. Yhteensä hänellä oli viisi harmonikansoiton Suomen mestaruutta. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 2011 hän voitti myös Ylen Maestro-kapellimestarikilpailun.

Nousiainen oli naimisissa maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiaisen kanssa ja edusti viimeksi Kouvolan hiihtoseuraa. Pariskunnalla on vuonna 2010 syntynyt tytär.

Katso alla olevalta Youtube-videolta, miten nuori harmonikkataituri voitti Kultaisen Harmonikan 1999 tulkinnoillaan Metsäkukkia- ja Leikkivää lempeä -kappaleista. Hänen esityksensä alkaa kohdasta 1.08.40. Kooste on tehty MTV3:n kuvamateriaalista.

Hiihtovalmentaja Matti Haavisto muisteli Nousiasta MTV:n uutisille. Katso video alta.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu