Makumaailma

Helsingin suositun oluttapahtuman hinnoittelu suosii 15-prosenttisen juoman ostajaa – "Kävijämme eivät ole alkoholiprosentin perässä"

Craft Beer Garden Festival järjestettiin ensimmäisen kerran Korjaamon vehreällä pihalla viime kesänä.

Aapo Siippainen

 

Viime vuonna loppuunmyyty Craft Beer Garden Festival -oluttapahtuma järjestetään Töölön Korjaamolla torstaista lauantaihin 1.–3. elokuuta.

Paikalla on 20 pienpanimoa Suomesta, Euroopasta ja Yhdysvalloista.  Päivittäin tarjolla on noin 50 olutta ja siideriä. Joukossa paljon harvinaisuuksia.

 

Tapahtuman julkaisemassa olutlistassa huomio kiinnittyy muun muassa alkoholiprosentteihin. Monet oluista ovat poikkeuksellisen vahvoja.  Esimerkiksi perjantaina puolet tarjonnasta on yli 7 prosenttisia. Yli kymmenprosenttisetkaan oluet eivät ole harvinaisuuksia.

Vahvimpia ovat yhdysvaltalaiset Superstition-panimon 15 prosenttiset mead-juomat.

– Teknisesti meadit eivät ole olutta, sillä sokerit eivät tule maltaista vaan hunajasta. Meadeja usein tarjoillaan viinin tai oluen tavoin, mutta ne ovat ihan oma lajinsa, kertoo markkinointi- ja kehityspäällikkö Aleksi Saikkonen tapahtumaa järjestävästä Coolhead Brew -panimosta.

 

Vahvat oluet maksavat tapahtumassa yhtä paljon kuin miedommat. Kaikki ulkomaalaiset oluet maksavat tapahtumassa 4 euroa desiltä. Yleensä kaupoissa, ravintoloissa ja monilla festivaaleilla vahva olut on mietoa kalliimpaa.

Johtaako hinnoittelu siihen, että asiakkaat valitsevat mieluummin vahvempia oluita, jolloin rahalle saa ikään kuin parempaa vastinetta?

– Festivaalikävijämme ovat maun, eivätkä alkoholiprosentin perässä, joten tasainen hinnoittelu tuskin ohjaa juuri ketään tilaamaan vahvempia vain siitä syystä että ne ovat vahvempia, Saikkonen pohtii.

Onko sattumaa, että vahvoja oluita on kattauksessa näin paljon, vai onko kyseessä selvä oluttrendi?

– Sanoisin, että se on enemmänkin sattumaa, Saikkonen kertoo.

Tapahtuma on auki torstaista lauantaihin kello 16–22.

Sisäänpääsy ovelta 13 euroa. Kotimaiset oluet maksavat 4e/1,5dl. Ulkomaalaisia juomia saa neljällä eurolla tasan desin.

Oluen lisäksi tarjolla on ruokaa, dj-musiikkia ja muun muassa pakohuonepelejä.

Juttua muokattu 31.7. klo 15.00: Tarkennettu, että olutlista koski perjantaita.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ilmiöksi noussut olut ruuhkauttaa festivaalin – ratkaisu: alue tyhjennetään kesken illan22.5.2019 19.35
Oletko sinäkin aina ihmetellyt, miksi samaa olutta pitää myydä sekä 0,5 litran että 0,568 litran tölkeissä? – Olutpomo avaa nyt taustat13.6.2019 06.00
Koff-pomo: Kauppoihin voi tulla uusi oluttölkki – taustalla trendimuutos13.6.2019 06.55
Loppuuko olut Töölöstä? Viikonlopun suosituille festareille odotetaan ruuhkaa – "Kannattaa tulla heti kun ovet aukeavat"10.1.2019 08.59
Hävikkileipäolutta löytyy nyt Alkon hyllyltä – "Haluamme tavoittaa yleisöjä, joita ilmastonmuutos ei muuten kiinnosta"6.6.2019 15.49
Vuoden Hyvä Tuomas keksi syyn, miksi 3.3. on hyvä päivä juoda olutta – baaritiski ja johtajan pesti ovat yhtä tuttuja Olli Majaselle, 5421.12.2018 14.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu