Puheenaihe

Pummit pesiytyivät suosittuun saunaan ulkoilualueella – vartijoita hälytelty apuun

Ranneke kertoo, että saunamaksu on maksettu.

Rea Hakala

Kuusijärven ulkoilukeskuksen sähkö- ja savusaunoissa käy ihmisiä, jotka luikkivat löylyihin ilman asianmukaisesta maksua. Varsinkin päärakennuksesta kauempana olevissa savusaunoissa löylytellään maksamatta.

– Ongelmaa esiintyy jonkin verran hellepäivinä, mutta vähemmän talvisin, sanoo Café Kuusijärven ravintolapäällikkö Rea Hakala Vantaan Sanomille.

Saunoihin tehdään pistotarkastuksia ja välillä vartijat ovat käyneet häätämässä luvattomia saunojia. Myös muut saunojat saattavat tulla vinkkaamaan, että saunassa on sellaisia, jotka eivät ole maksaneet siitä.

Hakalan mukaan talvella saunoissa on vahdittava, ettei niissä ole kerrallaan liikaa ihmisiä.

Saunamaksut peritään kahvilassa, josta saunoja saa rannekkeen merkiksi siitä, että tällä on lupa mennä joko sähkö- tai savusaunaan.

Café Kuusijärvi tilittää tulot Vantaan kaupungin tilakeskukselle, joka hallinnoi koko ulkoilualuetta.

Hiljattain saunapummeista keskusteltiin Facebookissa Vantaan puskaradion seinällä. Saunamaksun maksajia harmittaa, että jotkut kömpivät lauteille ilmaiseksi.

Hakala ymmärtää harmituksen ja ongelman ratkaisusta on keskusteltu tilakeskuksen kanssa. Sopivia keinoja pummien pysäyttämiseksi ei kuitenkaan ole vielä löytynyt.

Saunoihin pitää päästä kulkemaan ulkokautta eivätkä esimerkiksi portit estäisi useampaa saunojaa tulemasta sisään samaan aikaan.

Saunojen maksullisuuden ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä, sillä siitä kerrotaan saunojen oviin kiinnitetyissä tiedotelapuissa. Ne ovat suomeksi ja englanniksi.

– Niin on sovittu tilakeskuksen kanssa, Hakala sanoo Vantaan Sanomille.

Saunamaksu Kuusijärven sähkösaunaan on aikuisilta kuusi euroa ja 7–17-vuotiailta neljä euroa. Perhelippu maksaa 16 euroa ja sillä pääsee saunaan kaksi aikuista sekä kolme 7–17-vuotiasta. Savusaunan vastaavat hinnat ovat 12, 7 ja 29 euroa.

Asiasta uutisoi ensin Vantaan Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu