Puheenaihe

Voice of Finlandista tuttu Merica ei sorru "heruttamaan" – sai uralleen kallisarvoiset neuvot Olli Lindholmilta

Merica Nyman

Toni Tervo

– Minulla oli hänestä jonkin verran ennakkoluuloja. Olin saanut lehdistä ja muusta mediasta mielikuvan, että hän on tosi jörö jätkä ja ehkä vähän pelottavakin.

Näin laulaja Merica Nyman muistelee tilannetta, jossa hänet oli Voice of Finlandissa valittu edesmenneen Olli Lindholmin valmennettavaksi. Mahdolliset ennakoluulot kuitenkin karisivat nopeasti.

– Hän oli tosi mukava ja lämminsydäminen ihminen.

Nyman menestyi Voice of Finlandissa erinomaisesti Lindholmin ohjauksessa ja kertoo muusikkolegendan neuvojen olevan käytössä yhä tänä päivänäkin.

– Minulle merkitsi paljon se, että ohjaus ei jäänyt vain kisaan, vaan se jatkui myös sen jälkeen. Olli neuvoi minulle kuinka musiikkiuran kanssa kannatta edetä ja mitä kautta erilaisia asioita lähestyä.

Neuvot ovat poikineet hedelmää, sillä tällä hetkellä Merica-artistinimellä musiikkia tekevällä naisella on levytyssopimus ja ensimmäinen albumi tiukasti tähtäimessä.

– Kolmas sinkkuni tulee ulos syksyllä ja sitten ensi vuoden alkupuolella olisi näillä näkymin albumin aika. Musiikkini on itse kirjoittamaani pop ja r'nb -musiikkia, hän kertoo.

Merica uskoo erottuvansa kovasti kilpailulla suomalaisella artistikentällä vakaumuksensa kautta.

– Olen kristitty, joten musiikissani on jonkin verran myös gospel-elementtejä. Se on osa minua ja tulee musiikkiini luonnostaan.

Hän näkee myös, että pop-kentällä on nyt vallalla kulttuuri, jossa kovan esittäminen ja "heruttaminen" on vallalla.

– Tänä päivänä muodissa on aika paljon kappaleissa kiroilemin ja sellainen "bitch-asenne". Tuntuu, että moni haluaa olla kovis. Itse olen kuitenkin pehmeä ja ajattelen asioista aika syvällisesti, laulaja analysoi.

– Kenenkään painostuksesta ei tarvitse muuttaa itseään muuksi kun mitä on. Artistienkin pitäisi saada olla omia itsejään, ilman että levy-yhtiöt tai kukaan muukaan määrää mitä saat kirjoittaa ja laulaa tai kuinka tulee pukeutua. Aitous piilee siinä että on täysin oma itsensä. Minulle on sanottu, että pitäisi olla semmoinen tyyppi, jota vanhemmat katsoo paheksuen, jotta voi pärjätä. En usko siihen. Mielestäni kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia.

Merica ei ole opiskellut musiikkia opinahjoissa, mutta on lapsesta asti ollut musikaalinen.

– Pääasiassa olen laulanut, mutta myös soittanut jonkin verran kitaraa ja pianoa. Ne ovat instrumenttejäni, kun sävellän biisejäni. Musiikin parissa työskentely on ollut lapsesta asti unelmani, mutta ehkä vasta nyt aikuisiällä olen oikeasti alkanut tehdä töitä sen eteen.

Yksi väylä oli juuri Voice of Finland, jota hän kuvailee mukavaksi kokemukseksi.

– Olin kauan miettinyt, että voisin ottaa siihen osaa ja viime vuonna viimein uskalsin. Kokemus oli tosi antoisa ja pääsin ensimmäistä kertaa esiintymään vähän isommalle yleisölle, Merica hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu