Puheenaihe

Tuleeko Venäjällä pusutelleen Rammsteinin mukana peräti 80 rekkaa? – "Monta on, sen verran voin sanoa"

Kari Martiala

Saksalainen hevibändi Rammstein saapuu Tampereelle kahdelle keikalle ensi viikon viikonloppuna. Kyseessä ovat yhtyeen ensimmäiset stadionkeikat Suomessa.

Ratinan stadionilla työt alkoivat jo perjantaina.

– Ensin alue täytyy tehdä turvalliseksi, eli aidataan aluetta, tehdään rajauksia ja peitetään kenttä, kertoo Nelonen Media Liven tuotantopäällikkö Sarianna Matikainen.

Konserttipari on Nelonen Media Liven ja Fullsteamin yhteistuotantoa. Rammstein työllistää runsaasti myös paikallisesti, koska työvoimaa tarvitaan eri hommiin paljon - rakentamaan, kuskaamaan, ruokkimaan, valvomaan, siivoamaan ja niin edelleen.

– Kiireisimpään aikaan siellä on arviolta noin tuhat henkeä töissä, ja tästä määrästä paikallisia varmasti suurin osa. Meillä on yhteistyötä paikallisten yritysten ja urheiluseurojen kanssa. Osa väestä tulee tietenkin Rammsteinin omasta tuotannosta, Matikainen kertoo.

Järjestyksenvalvojia tarvitaan yli 300.

– Turvallisuus on meille äärimmäisen tärkeä asia. Enjoy Turvan kanssa on hyvä, pitkä yhteistyö takana.

Lisäksi työvoimaa tarvitaan lipunlukuun, henkilöstöruokailuun, narikkaan, jätehuoltoon, bajamajojen tyhjennykseen ja niin edelleen.

Koska konsertteja on kaksi, niiden välissä täytyy tehdä tiukalla aikataululla alueen täydellinen tarkistus ja huolto.

– Koko alue fressataan ja siivotaan, ravintolapalveluihin tehdään täytöt, aidat ja rakenteet tarkistetaan. Kun portit aukeavat seuraavana päivänä, kaiken täytyy olla kunnossa.

Rammstein nousi otsikoihin, kun bändin jäsenet ottivat Moskovassa kantaa homojen asemaan Venäjällä suutelemalla lavalla.

Toisen julkisuudessa liikkuneen tiedon mukaan Rammsteinin tuotanto kulkisi peräti 80 rekalla. Matikainen ei tätä suoralta kädeltä vahvista.

Bändi on herättänyt runsaasti huomiota massiivisilla livekeikoillaan ja musiikkivideoillaan.

– Rekkoja on monta, sen verran voin sanoa.

Ratinan rantatie on muulta liikenteeltä suljettu koko viikon. Pelastusreitit toki huomioidaan.

Rekkoja ahtaalle rantaparkkipaikalle ei kuitenkaan ole jäämässä.

– Kyllä ne ohjataan pysäköimään muualle. Tarkoitus ei ole käyttää rantatietä parkkialueena.

Rammsteinin keikkatuotannot ovat tunnettuja mahtipontisuudestaan. Tällä stadionkiertueella tuotanto on kaikkien aikojen suurin.

Matikaisen mukaan lavarakenteiden koko on täytynyt ottaa huomioon yleisökapasiteetissa.

– Myynnissä on ollut sen verran lippuja kun on katsottu turvalliseksi. Katsomoon jää väistämättä katvealueita, joista lippuja ei voi myydä.

Rammstein on 25-vuotias yhtye, joka on julkaissut seitsemän levyä. Viimeisin, yhtyeen nimeä kantava levy julkaistiin viime toukokuussa. Se nousi suoraan listaykköseksi peräti neljässätoista maassa, Suomi mukaan lukien.

Yhtye lienee suosituin saksan kielellä laulava rockbändi kautta aikojen. Se on pysynyt samassa kuusihenkisessä kokoonpanossa koko historiansa ajan.

Yhtyeen perustaja Richard Kruspe on perustellut yliampuvaa lavashow'ta sillä, että koska ihmiset eivät ymmärrä bändin saksankielisiä tekstejä, heille täytyy tarjota muuta viihdettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu