Puheenaihe

Kaleva: Petteri Orpo vaatii täysremonttia hallituksen talousohjelmaan – "Vie konkurssiin tässä taloustilanteessa"

Päivi Tuovinen

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii Antti Rinteen (sd) hallitusta uusimaan talousohjelmansa perusteita myöten. Orpo kertoi näkemyksestään Kalevan haastattelussa.

Orpon mukaan talousnäkymät heikkenevät eikä hallituksella ole konkreettisia keinoja nostaa työllisyyttä.

– Hyvä, että valmistelevat huolella. Kun pääministeri Antti Rinne on itse sulkenut pois keinovalikoimaa ja Jarkko Eloranta kertoo SAK:n vahvalla äänellä omat reunaehtonsa, ei sinne jää paljon mitään, Orpo sanoo Kalevan haastattelussa.

Hallitus on kertonut suuren osan ohjelmastaan nojaavan 75 prosentin työllisyysasteeseen. Orpon mukaan hallituspuolueet ovat erimielisiä työllisyysasteen saavuttamiskeinoista, eivätkä tähän asti esitellyt toimet ole järkeviä.

– Nehän olivat täysin lillukanvarsia, osin meidän edellisen hallituksen liikkeelle laittamia, Orpo kommentoi työministeri Timo Harakan työllisyystoimia.

Orpon mukaan huolena on maailmantalouden heikkenevä ja epävarma tilanne.

– Kun hallitusohjelma oli entuudestaankin rakennettu toiveiden varaan, tilanne on vielä katastrofaalisempi nyt, kun talousennusteet laskevat.

– Minä vaadin, että hallituksen pitää ottaa lusikka kauniiseen käteen ja budjettiriihessä korjata talousohjelman perusta, koska se vie nyt Suomen vääjäämättömästi konkurssiin tässä taloustilanteessa, oppositiojohtaja vaatii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu