Paikalliset

Koti Stadionin tornin korkeudella

Veikko ja Leila Järvinen muuttavat omakotitalosta Vihertieltä hulppeiden maisemien Martintorniin ensi keväänä. He pysyvät tiukasti martinlaaksolaisina, sillä uusi koti nousee Martinlaakson ostarin päälle aivan rautatieaseman ja bussiterminaalin kylkeen.

Else Kyhälä

Martintornin yhteiseltä kattoterassipihalta voi pilviselläkin säällä bongata Malminkartanon täyttömäen, Leppävaaran Panorama Towerin ja jopa Fortumin pääkonttorin Keilaniemessä. Selvästi lähempänä liplattaa Silvolan tekojärvi.

Tornitalon korkein kohta nousee merenpinnasta mitattuna 87 metriin, ja kun taloa katsoo kadulta, sitä riittää 56 metriin saakka. Mikä muu kuin ylin 14. asuinkerros sopisikaan paremmin kodiksi kauppaneuvos Veikko Järviselle, 81, joka aikoinaan haaveili lentämisestä.

– Kaukoputki on hankittu! Joulupukki toi sen viime jouluna, hän myhäilee.

 

Kaukoputki on hankittu!”

Järvinen ja hänen puolisonsa Leila ovat ensimmäistä kertaa katsomassa toukokuussa valmistuvaa kotiaan, jonka alimmassa kerroksessa on Martinlaakson uusi ostoskeskus.

 

He ovat oikein tyytyväisiä. Mutta se hieman harmittaa, mitä he pystyvät karsimaan miltei 30 vuoden aikana omakotitaloon kertyneistä tavaroista 69 neliön uuteen kotiin.

Toinen Järvisten pojista tosin muuttaa vanhempiensa taloon, joten sinne voi kyllä jättääkin tavaroita. Kätevää on, että muuttomatka Vihertieltä ei ole pitkä.

– Asumme nyt noin viidensadan metrin päässä tornitalosta, arvioi Veikko Järvinen ja käymme 13. kerroksen terassipihalla eli noin 70 metrin korkeudella tiiraamassa Järvisten taloa.

Uuden asunnon sijainti on mietitty tarkkaan.

– Tässä on kaikki, mitä tarvitsemme. On kaupat, apteekki, kampaamo-parturi, terveyskeskus, kirjasto, rautatie- ja bussiasema. Viereen rakennetaan parhaillaan senioritaloa. Sieltä saa sitten palveluita, kun niiden aika tulee.

Järvinen nappasi vinkin Martintornin rakentamisesta jo 4–5 vuotta sitten. Hän päätti seurata hankkeen edistymistä tarkasti ja niin etukenossa, että pääsisi valitsemaan asunnon ensimmäisten joukossa.

– Kun tein kaupat, olin ensimmäinen ostaja.

Ja niin Järviset saivat unelmien kodin talon ylimmästä neljännestätoista kerroksesta, jossa on vain kaksi asuntoa. Järviset valitsivat etelä-länsi-suunnan, koska he pitävät siitä, että aurinko paistaa huoneistoon illalla, kun ollaan kotona. Uudet parvekekalusteet on jo hankittu.

Ylimmässä viidennessätoista kerroksessa ei ole asuntoja, vaan teknisiä tiloja. Viisi kerrosta alempana, kymppikerroksessa tulee olemaan laulaja Virve Rostin uusi koti.

 

Vaikka Reiskoissa lentokentälle.”

Rosti muuttaa melkein sadan neliön kerrostaloasunnosta 62 neliön asuntoon, koska lapset ovat lentäneet pesästä. Rosti tuskailee, mihin laittaa vanhat huonekalut, sillä hän aikoo pistää kaiken uusiksi.

 

– Teuvo Loman tekee sinne sisustussuunnitelman.

Tälläkin hetkellä Martinlaaksossa asuva Rosti aikoo pitää ainakin kahdet tai kolmet tupaantuliaiset.

– Toivon tupaantuliaislahjaksi kaukoputkea. Voin sitten vakoilla sillä ystäviäni, hän nauraa.

Mutta parasta asunnossa on sijainti aivan Martinlaakson juna-aseman kyljessä, varsinkin sitten kun kehärata valmistuu 2014.

– Voin mennä vaikka Reiskoissa (Reino-aamutossut) lentokentälle!

Miltä näyttää Martintornin 13. kerroksesta? Katso video, jossa näkyvät mm. Martinlaakson terveysasema, rautatie, bussiterminaali ja Malminkartanon täyttömäki. Vie hiiri kuvan päälle ja klikkaa play-nappulaa. Kuvaus: Armi Suojanen

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu