Puheenaihe

Pieni merenneito saa ensi-iltansa: Kaupunginteatterin kaikkien aikojen suurin musikaalituotanto – mukana ammattilaisia Broadwaylta

Helsingin Kaupunginteatterin kaikkien aikojen suurin musikaalituotanto saa ensi-iltansa 29. elokuuta.

Robert Seger

Helsingin Kaupunginteatterin kaikkien aikojen suurin musikaalituotanto, Disneyn Pieni merenneito-musikaali saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä 29. elokuuta. Se nähdään nyt Suomessa ensimmäistä kertaa.

Kaupunginteatteri kertoo tiedotteessaan, että uudessa musikaalissa tullaan näkemään huikeaa lentoteknologiaa, nukkeja Star Wars- elokuvien tekijöiltä ja Pirjo Liiri-Majavan suunnittelemia rokokoo-henkisiä pukuja. Lavastuksesta on vastannut Peter Ahlqvist, kun taas videoprojisoinneista Toni Haaranen. Musikaalin koreografiat on luonut Gunilla Olsson ja ohjaajana toimii supersuosituksi nousseesta Kinky Bootsista tuttu Samuel Harjanne. Helsingin Kaupunginteatterin musikaaliosaamista on myös vahvistettu Broadwayn ja West Endin teattereista ja elokuvamaailmasta tutuilla maailmanluokan ammattilaisilla.

– Luomme maagisen vedenalaisen maailman, jossa merenneidot ja ihmeelliset eläimet, mustekalat, ravut ja kalat liikkuvat. Musikaalimme on teknisesti yksi vaikeimpia teoksia, mitä täällä on koskaan tehty, Harjanne sanoo tiedotteessa. Hän korostaa myös Pienen merenneidon tarinan ajankohtaisuutta.

– Merenneito Ariel haluaa osaksi ihmisten maailmaa, kävellä ja osallistua tanssiaisiin, saada pyrstön tilalle jalat. Ympäröivä maailma ja oma keho estävät häntä olemasta oma itsensä. Tämä resonoi nykymaailman puheenaiheisiin identiteetistä ja sukupuolista, ja on musikaalin tärkein teema. Ariel ei ole vain naiivi nuori merenneito, joka ihastuu komeaan mieheen - hän luopuu jopa äänestään saadakseen sääriparin kolmeksi päiväksi ja ollakseen vihdoin oma itsensä. Hän uhmaa isäänsä, kuningasta, sekä muita, jotka sanelevat hänelle millainen hänen tulisi olla, ja keiden kanssa hänen tulisi olla tekemisissä. Ariel on ensimmäinen feministi-Disney-prinsessa, Harjanne sanoo tiedotteessa.

Prinsessa Arielin roolissa nähdään ensimmäisen pääroolinsa HKT:ssa näyttelevä Sonja Pajunoja, ja hänen Erik-prinssinään HKT-debyyttinsä tekevä Martti Manninen. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Tero Koponen (Sebastian), Sanna Saarijärvi (Ursula), Mikko Vihma (Kuningas Triton). 13-henkisen orkesterin kapellimestarina toimii Risto Kupiainen. Valosuunnittelija on monista HKT:n musikaaleista tuttu William Iles ja äänisuunnittelija Kai Poutanen. Vedenalaisen maailman hahmoihin liittyvät nuket on suunnitellut englantilaisen Stitches and Glue -yhtiön huippuammattilaiskaksikko Becky ja Paul Vincett.

H. C. Andersenin klassikkosatuun (1837) ja Disney-animaatioon (1989) pohjautuvan koko perheen Disney-musikaalin Pieni merenneito (2008) on kirjoittanut Doug Wright, säveltänyt Alan Menken, sanoittanut Howard Ashman ja Glenn Slater. Mukana ovat myös elokuvasta tutut hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu