Puheenaihe

Poliisi tehovalvoo euron pillereiden katukauppaa Helsingissä, jo 32 myyjää narahtanut viikon sisällä – "Avointa ja härskiä toimintaa"

Kuvituskuva.

Arkisto/ Johanna Erjonsalo

Helsingin poliisi ilmoitti maanantaina, että se puuttuu tehostetusti Helsingin kaduilla käytävään poikkeuksellisen avoimeen pillerikauppaan. Poliisin mukaan kaduilla kaupitellaan avoimesti reseptilääkkeitä ja huumausaineiksi luokiteltuja pillereitä. Ne ovat erittäin edullisia, ja niitä onkin nimitetty euron pillereiksi.

Poliisi kertoi ottaneensa viime viikon lopulla kiinni 20 ihmistä asiaan liittyen. Lisäksi poliisi pyysi kaupantekotilanteista vihjeet suoraan hätänumeroon.

Ylikomisario Jari Taposen mukaan yhteydenottoja on tullut poliisille eri kanavia pitkin kymmenisen kappaletta päivittäin.

– Ihmiset ovat kyllä ilmiön huomanneet. Sekä ilmoituksia että tietoja myyjien tuntomerkeistä on tullut meille päivittäin jo pidemmän aikaa, Taponen kertoo.

Poliisi on tehnyt viikon sisään katukaupan osalta 32 kiinniottoa. Suurin osa niistä on tehty rikosten ja häiriöiden ehkäisemiseksi, Taponen kertoo.

Taposen mukaan pillerikauppiaat pyrkivät hanakasti myyntipaikoille.

– Sen lisäksi, että kyseessä on laiton toiminta, aiheuttaa se myös häiriötä. Kun kauppaa aletaan tekemään, tilanne voi kärjistyä ja siinä voi alkaa pyöriä ympärillä 20–30 ihmistä, sekä myyjiä että ostajia, Taponen kertoo.

Vilkkaimmat kauppapaikat Helsingissä ovat metroasemat ja Hakaniemen, Kurvin sekä Stoan alueet. Näistä esimerkiksi Hakaniemessä katukauppaa ei poliisin mukaan ole valvonnan takia havaittu enää ollenkaan, vaikka aikaisemmin kesällä se oli räikeä ongelma. Taposen mukaan ihmiset ovat olleet tähän tyytyväisiä.

– Katukauppa on hieman rauhoittunut valvontapäivien aikana. En usko, että myyntiä pystytään kokonaan lopettamaan, mutta teemme julkista tilaa turvalliseksi niin, että kaupanteko ei olisi niin avointa ja härskiä kuin se on ollut, Taponen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kolme naista kiinni jäi itse teossa Helsingissä – epäillään pillerien katukaupasta6.8.2019 13.47
Euron pillereiden katukauppa rehottaa – Poliisi sai tarpeekseen: "Soittakaa heti 112"5.8.2019 12.06
”Euron pillerit” laittoivat Helsingin sekaisin – poliisi helisemässä ulkomaalaisten rikollisten kanssa2.11.2018 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu