Puheenaihe

Kiky on käymässä palkansaajien lompakolle – Yle: Keskituloiselle 250 euroa lisäveroa

Kiky uhkaa viedä palkansaajilta 250 euroa lisäveroa ensi vuodesta alkaen.

Antti Yrjönen

Kolme päivää lisää töitä samalla palkalla kaikille ja kolmanneksella pienennetyt lomarahat julkisella sektorilla. Siinä kaksi asiaa, jonka palkansaajat takuulla muistavat kyky-sopimuksesta. Lisää on kuitenkin tulossa.Sipilän hallituksen päätökset nostaa Suomen kilpailukykyä työvoiman panosta tehostamalla synnytti kiky-sopimuksen, joka toteutetaan vaiheittain.

Seuraavaksi vuorossa on palkansaajien tuloveroprosentin muutokset, joiden on määrä astua voimaan ensi vuonna, uutisoi Yle. Näillä näkymin tuloveroja kiristetään noin puolen miljardin euron edestä, Veronmaksajain Keskusliitto ry laskee. Se tarkoittaa noin puolen prosentin veronkorotusta eli keskituloiselle noin 250 euroa vuodessa.
Veronkiristys juontuu kikyyn kirjatuista palkansaajamaksujen muutoksista.
Työntekijöiden sosiaalivakuutusmaksut, kuten työeläkemaksut ja sairausvakuutuksen sairaanhoitomaksut nousevat.Sosiaaliturvamaksua maksavat sekä työnantaja että työntekijä.

Veronmaksajien Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen huomauttaa Ylen haastattelussa, että nykyisellä hallituksella on halutessaan keinot kompensoida veronkiristystä.

– Kun nämä sosiaalimaksut nousevat ja ostovoima leikkaantuu, niin hallitus voisi budjettiriihessä keventää muuta verotusta niin, että kokonaisuutena palkkaverotus ei kiristyisi. Se vaatisi hallitukselta uusia päätöksiä. Ne ovat puhtaasti poliittisia päätöksiä.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ay-liittopomo ärähtää "miljardiluokan tulonsiirroista" työnantajille – "Palkansaajat ovat tehneet osuutensa"12.8.2019 14.18
EVA: Hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan Kiky kakkonen – sitä ei kuitenkaan halua6.6.2019 10.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu