Puheenaihe

Naistenklinikan tulipalosta uutta tietoa: Useita osastoja pois käytöstä, lähes 70 perhettä evakuoitiin – "Turvaamme kiireellisen hoidon"

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Naistenklinikalla Helsingin Meilahdessa syttyi eilen sunnuntaina tulipalo, jonka seurauksena potilaita evakuoitiin muihin sairaaloihin. HUS kertoi eilen tiedotteessaan, että neljän yksikön potilaat on siirretty väistötiloihin.

Synnyttäjät ohjataan edelleen pääsääntöisesti HUSin muihin synnytyssairaaloihin. Naistenklinikalla hoidetaan vain riskisynnytykset ja kiireelliset gynekologiset leikkaukset. Synnyttäjiä pyydetään soittamaan ennen sairaalaan lähtöä, HUS kertoo tiedotteessaan.

Hätäkeskus sai hälytyksen palosta kello 18.38 sunnuntai-iltana. Tulipalo syttyi ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa jätehuoneessa, josta levisi savua ja palokaasuja jätekuilua pitkin yläpuolella oleville potilasosastoille.

Palopaikan yläpuolella sijaitsevat viisi osastoa ovat edelleen kokonaan tai osittain pois käytöstä. Näillä osastoilla hoidetaan synnyttäneitä, sairaalahoitoa vaativia raskaana olevia ja naistentautien potilaita. Naistenklinikan muissa yksiköissä potilashoito on jatkunut tulipalosta huolimatta.

Tältä päivältä on peruttu suunniteltuja keisarileikkauksia, synnytysten käynnistämisiä ja gynekologisia leikkauksia. Potilaisiin on oltu yhteydessä, HUS kertoo tiedotteessaan.

– Tulipalolla on vaikutusta toimintaamme, mutta turvaamme kiireellisten potilaiden hoidon. Joitakin hoitojen siirtoja joudumme valitettavasti nyt alkuviikosta tekemään, kertoo osastonylilääkäri Mika Nuutila Naistenklinikalta HUSin tiedotteessa.

Lähes 70 perhettä evakuoitiin Naistenklinikalta Uuteen lastensairaalaan ja Perhepesähotelliin. Tämän lisäksi potilaita siirrettiin toisiin hoitopaikkoihin Naistenklinikan sisällä ja osa kotiutui.

– Evakuointi sujui rauhallisesti ja henkilökunta toimi ammattimaisesti. Pahoittelen tulipalosta aiheutunutta häiriötä ja kiitän potilaita, heidän omaisiaan ja henkilökuntaa hyvästä toiminnasta poikkeustilanteessa, sanoo HUSin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen tiedotteessa.

Siirrettyjen potilaiden hoito jatkuu tänään Uudessa lastensairaalassa ja Perhepesähotellissa. Tavoitteena on, että synnytystoiminta saadaan Naistenklinikalla täyteen volyymiin lähipäivinä. Kiinteistöä tutkitaan parhaillaan. Normaalitoimintaan palataan vaiheittain, HUS kertoo tiedotteessaan.

Näin potilaat evakuoitiin Naistenklinikalta

Synnyttäneiden osastoilta 52 ja 61 siirrettiin yhteensä noin 60 perhettä ensin Uuden lastensairaalan evakuointipisteeseen ja sieltä edelleen hoitoon Uuden lastensairaalan osastoille ja Perhepesähotelliin. Neljä perhettä on kotiutunut.

Osaston 42 potilaat siirrettiin Uuteen lastensairaalaan. Osastolla hoidetaan sairaalahoitoa tarvitsevia raskaana olevia.

Naistenklinikan neljännen kerroksen synnytyshuoneissa olleet synnyttäjät siirrettiin sairaalan lisäsiivessä sijaitseviin synnytyshuoneisiin.

Naistentautien osaston 30 potilaat siirrettiin osaston toiseen päätyyn. Naistenklinikan muissa yksiköissä potilashoito jatkuu.

Tulipalosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, HUS totesi tiedotteessaan eilen.

Lähde: HUS

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisi selvittää Naistenklinikan tulipalon syttymissyytä – aiheutti sunnuntai-iltana potilaiden evakuoinnin muihin sairaaloihin12.8.2019 09.29
Naistenklinikan sisäilmatutkimuksiin käytetty alle puolessa vuodessa lähes 2 miljoonaa euroa19.6.2018 18.05
Peruskorjaus alkaa – Naistenklinikalle 28 uutta perhehuonetta11.10.2017 07.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu