Puheenaihe

Kämp-luksushotelliketju myydään Norjaan

Kämp-hotelliketju vaihtaa omistajaa.

Suomen tunnetuin luksushotellikonserni Kämp Collection Hotels vaihtaa omistajaa. Uusi omistaja on Pohjoismaiden johtaviin hotelliketjuihin kuuluva Nordic Choice Hospitality Group, joka tunnetaan Suomessa muun muassa Clarion-hotelleistaan.

Kämp Collection Hotelsin kuuluisin hotelli on Helsingin vuonna 1887 perustettu hotelli Kämp. Kämp Collection Hotelsin enemmistön ovat aiemmin omistaneet CapManin hallinnoimat rahastot.

– Vuosi 2018 oli neljäs peräkkäinen kasvun vuosi Kämp Collection Hotelsille ja vuonna 2019 kasvu on jatkunut entistä vahvempana. Työntekijämme ovat menestyksemme ytimessä ja heidän ansiostaan meillä on paljon uskollisia kotimaisia ja kansainvälisiä hotellivieraita, Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka sanoo tiedotteessa.

– Kuluneena vuonna osuutemme markkinan arvon noususta on yli neljännes, jatkaa Tarkka.

Yrityskaupassa kaikki Kämp Collection Hotelsin työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä. Kauppa vaatii vahvistuakseen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Uusi omistaja, Nordic Choice Hospitality Group, on valittu kolmena vuonna peräkkäin Pohjoismaiden parhaaksi hotelliketjuksi, ja jo yhdeksänä vuotena peräkkäin Norjan parhaaksi hotelliketjuksi. Ketjuun kuuluu 195 hotellia kuudessa eri maassa: Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Baltian maissa.

Hotellijätti työllistää 16 500 henkilöä, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin miljardi euroa.

– Suomi ja Helsinki ovat matkailukohteina erittäin potentiaalisia ja markkina kasvaa tasaisesti. Pohjoismaisena vahvan kasvupotentiaalin omaavana hotellitoimijana Nordic Choice Hospitality Group on Kämp Collection Hotelsille erinomainen omistaja, sanoo Nordic Choicen perustaja ja omistaja Petter A. Stordalen.

Kämp Collection -hotelleja on yhteensä 10, ja järjestyksessä 11. on Espoon Keilaniemenrantaan vuonna 2023 valmistuva konferenssi -ja tornihotelli. Konserni työllistää tällä hetkellä yli 600 henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusi luksushotelli avautuu ensi viikolla Helsinkiin – viiden tähden hotelli tarjoaa taide-elämyksen26.4.2018 06.20
Kuvat: Jätkäsaareen tulee 24-kerroksinen kylpylähotelli – alueelle sittenkin myös yleinen uimaranta19.6.2019 12.42
Maineikas Kämp-hotelliketju laajenemassa – hulppeimmat huoneet 160 metrin korkeuteen10.6.2019 05.55
VR:n satavuotinen salaisuus paljastuu – huima hotellihanke Helsingin parhaalla paikalla31.1.2018 20.05
Jätkäsaaren tornihotelli avautuu – Kisa ravintola-asiakkaista kiristyy 15.10.2016 13.10
Tässä on Suomen paras uusi luksushotelli – Asiakaspalvelu maan huippua3.11.2016 14.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu