Puheenaihe

Panimoala huokaisi helpotuksesta – Ministerin veropuheet saavat kehuja

Panimoala on ollut huolissaan hallitusohjelmaan kirjatuista veronkorotussuunnitelmista.

Arkisto/Ulla Mether

Valtiovarainministeriön tänään keskiviikkona 14. elokuuta julkaisema ensi vuoden budjettiehdotus osoittaa hyvää harkintakykyä. Sitä mieltä on panimoteollisuus.

Panimoteollisuus kehuu ehdotusta, jonka mukaan alkoholin matkustajatuonnin kehitystä seurataan, eikä alkoholiveron korotuksia ole näillä näkymin tulossa ensi vuodelle.

– Tämä on kotimaiselle panimoteollisuudelle myönteinen uutinen, kiittelee Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen tiedotteessa.

Panimoala on ollut huolissaan hallitusohjelmaan kirjatusta suunnitelmasta korottaa alkoholiveroa tilanteessa, jossa Viro ja Latvia alensivat heinäkuussa alkoholiveroaan dramaattisesti.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto arvioi, että erityisesti oluen matkustajatuonti on kasvanut merkittävästi. Liitto julkaisee lähipäivinä tuoreet tuontiluvut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuore budjettiehdotus: Lapsiperheille, pienituloisille ja eläkeläisille hyviä uutisia – Haittaveroihin korotuksia14.8.2019 18.05
Tallink laskee lähes 700 tuotteen hintaa – Syynä Viron alkoholiverotuksen muutos27.6.2019 10.48
Virolainen ginin valmistaja huomasi epäkohdan alkoholiveron alennuksessa – lahjoittaa säästöt nuorille opiskelijoille2.6.2019 21.01
Panimoliitossa heräsi pelko: Nostavatko SDP ja keskusta taas alkoholiveroa? – "Suomessa olutvero on EU:n korkein10.5.2019 09.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu