Puheenaihe

Kokoomus syyttää: Punavihreä hallitus pettää opiskelijat – ”Koulutusmiljardi muuttui miljooniksi”

Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Janika Takatalo on pettynyt valtiovarainministeriön budjettiehdotukseen.

Juha Perämäki

Kokoomusopiskelijoiden liitto on pettynyt. Liiton mukaan hallituspuolueet ostivat tiensä hallitukseen lupauksilla, jotka tiesivät katteettomiksi jo ennen vaaleja.

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL teki huhtikuun alussa kyselyn, jossa kysyttiin puolueiden kantoja muun muassa korkeakoulutuksen ja opiskelijan sosiaaliturvan rahoitukseen. Valtaosa nykyisistä hallituspuolueista lupasi korottaa opintorahaa ja lisätä korkeakoulujen perusrahoitusta, kertoo Kokoomusopiskelijoiden liitto.

SDP, Vasemmistoliitto, RKP ja Vihreät lupasivat kyselyssä opintorahaan korotuksia runsaiden 80 ja 100 euron välillä kuukaudessa. Vihreät puhui koulutusmiljardista, jonka avulla menneet koulutusleikkaukset peruttaisiin ja uusia pysyviä panostuksia tehtäisiin.

– Opiskelijoille hallitusohjelma oli karua luettavaa. Koulutusmiljardi oli muuttunut koulutusmiljooniksi, eikä opintorahaan olla tekemässä tasokorotusta. Tämä oli aika kaukana siitä, mitä hallituspuolueiden suunnalta ennen vaaleja oli luvattu, toteaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Janika Takatalo.

Valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) eilen esittelemässä budjettiehdotuksessa ei opiskelijoille ole ensi vuodelle luvassa kuin hallitusohjelmaan kirjattu 25 euron suuruinen huoltajakorotus. Se on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on lapsi.

Korkeakoulujen rahoitukseen esitetään 10 miljoonan lisäystä.

– Hallituspuolueet ostivat tiensä hallitukseen lupauksilla, jotka tiesivät katteettomiksi jo ennen vaaleja, sanoo Kokoomusopiskelijoiden Takatalo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu