Urheilu

Puhkesi kuin kupla Töölössä! – HJK:n kovat puheet kuulostavat nyt isottelulta – miljoonapotti meni ohi suun

Johanna Erjonsalo

HJK:n taival jalkapallon europeleissä päättyi torstaina. Latvialainen Riga FC nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin ja 2–2 –tulos riitti Riga FC:lle jatkopaikkaan vierasmaalisäännön ansiosta.

HJK lähti ottelupariin vedonlyöntitoimistojen suosikkina. Klubi ei kuitenkaan pystynyt pelaamaan fyysisempää joukkuetta vastaan vahvuuksillaan, eivätkä pelaajat toisessa ottelussa pelanneet fiksummin johtoasemasasa. HJK voi syyttää vain itseään.

HJK eteni Mika Lehkosuon komennossa 2014 Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Sen jälkeen neljä perättäistä kautta tarjosi Lehkosuon komennossa europelien karsinnoissa pettymyksiä. 

Toni Koskela korvasi Lehkosuon HJK:n päävalmentajana viime keväänä. Joukkueen rakennusprosessi alkoi uudelleen ja on yhä periaatteessa kesken. Välillä HJK:lle on tullut heikkoja pelejä, eikä joukkue ole voittanut tänä vuonna kolmea perättäistä ottelua vielä kertaakaan.

HJK pelaa Veikkausliigan runkosarjassa vielä kolme ottelua. Todennäköisesti voitto ensi sunnuntaina Kokkolassa KPV:stä varmistaisi jo paikan ylempään loppusarjaan, mutta mestaruus on HJK:lla kovan työn takana.

Joka tapauksessa HJK:n kausi on ollut alisuorittamista. Puheet tavoitteista nousta pohjoismaiseksi huippuseuraksi eivät tällä hetkellä kuulosta realismilta. 

Samalla taaperrus on tiennyt melkoisten rahapottien lipumista sivu suun.

MTV:n urheilutoimitus laski, että HJK ehti eurokarsinnoista yhteensä potti oli 940 000 euroa. Jos se olisi edennyt jatkoon torstaina, se olisi varmistanut vähintään playoff-kierroksen häviäjälle maksettavan 300 000 euron bonusrahan.

Maikkarin mukaan lohkopaikka olisi ollut todellinen iso jytky. Eurooppa-liigan lohkovaiheen jokainen joukkue saa nimittäin 2,92 miljoonan euron bonuksen.  

Tämän lisäksi lohkovaiheessa jaetaan menestysbonuksia: jokaisesta voitosta irtoaa 570 000 euroa, tasapelistäkin 190 000. Lohkovoitosta saa miljoonan euron lisäpotin, kakkossijasta puolet siitä. 

Ensi kauden europeleihin HJK:lla on toki armoa vielä pitkään. Jos HJK ei sijoitu Veikkausliigassa mitaleille, voi se yrittää europelipaikkaa pudotuspelien kautta. Niihin pudotuspeleihin pääsee jopa alemman loppusarjan ykkönen. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Riga FC jyräsi nurin HJK:n eurounelman – näin Toni Koskela analysoi pelin ratkaisuja16.8.2019 08.05
Riku Riski: "Totta kai pänniin tosi paljon"16.8.2019 08.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu