Puheenaihe

Helsinkiläiset innostuivat havaijilaisesta soittimesta – työväenopiston suosikkikursseille on pitkät jonot

Ruoanlaittokurssit ovat suosittuja, kuva Helsinginkadulla sijaitsevan työväenopiston Opistotalon opetuskeittiöstä. Työväenopistoon ilmoittautuminen jatkuu koko syksyn.

Marja Väänänen

Helsingin työväenopiston syyskauden kursseille on ehtinyt ilmoittautua jo noin 26 000 opiskelijaa. Jonossa on peräti 6 250 kiinnostunutta. Kurssipaikkatilanne elää jatkuvasti, ja jonosta saataa päästäkin opiskelemaan.

Jonossa olevien suuri määrä johtuu tiettyjen kurssien kovasta suosiosta, suosituille kursseille jonottavista kasvaa nopeasti iso joukko. Työväenopiston tämän syksyn markkinoinnissa on ollut näkyvästi esillä iloa ukulelesta -kurssi, jolla on 14 opintopaikkaa. Kuluneella viikolla kurssille oli jonossa puolensataa halukasta.

– Syyslukukauden kursseilla on kaikkiaan noin 39 000 paikkaa, kertoo työväenopiston viestinnänsuunnittelija Aune Hulkkonen.

Jonoon kannattaa ilmoittautua, sillä opiskelupaikkoja perutaan. Joku on saattanut saada kurssipaikan vaikkapa marraskuussa alkavalle kurssille, mutta hän joutuukin syystä tai toisesta perumaan opintonsa.

Työväenopiston kurssitarjonta uudistuu joka lukukausi, joten kaikissa ainealoissa on uutta myös alkaneella syyslukukaudella.

– Kielissä uutta ovat muun muassa hindin alkeet sekä wolof ja xhosa. Wolof on paikallinen Länsi-Afrikan kieli ja xhosa on yksi Etelä-Afrikan virallisista kielistä.

Kotitalouden puolella uutuus on kampanisuja ja rättänää -kurssi, jossa tutustutaan Suomen erilaisiin perinneruokiin ja leivonnaisiin. Vaihtelua ja ideoita arjen ruokarumbaan -kurssilla puolestaan valmistetaan nopeita, mutta maistuvia ruokia arkeen.

– Liikunnassa uutena on katutanssityyleihin kuuluva popping ja perhekursseissa leikkiväen opiston kurssit, joissa vanhemmalla ja lapsella on samaan aikaan toimintaa. Aikuiselle vaikka tanssia ja lapselle kuvataidetta, Hulkkonen jatkaa.

Edellä mainituilla uutuuskursseilla on vielä hyvin tilaa. Työväenopistossa on syyslukukaudella kursseja ja luentoja yhteensä lähes 2 600, ja vain pieni osa on täynnä.

– Vapaita paikkoja on kielissä, kuvataiteissa, kotitaloudessa, musiikissa sekä median ja tietotekniikan kursseilla. Hyvinvoinnin, liikunnan ja käsillä tekemisen kurssit ovat suosittuja, mutta niissäkin on vielä tilaa, Hulkkonen tietää kertoa.

Kuluneella viikolla löytyi vapaita opiskelupaikkoja kaikilla kaupungin alueilla ja kaikilla ainealoilla. Myös palvelukeskuksissa kokoontuviin kursseihin mahtuu hyvin vielä mukaan. Kursseille ilmoittautuminen alkoi 12. elokuuta ja jatkuu koko lukukauden.

– Opetuspisteitä on lähes 60 eri puolilla kaupunkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu