Puheenaihe

Kokoomuksen Risikko: Korkeakoulut olisivat luvatut rahansa ansainneet – ”Onko mallia otettu vappusatasesta?”

Paula Risikko (kok.).

Kai Sinervo

Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko hämmästelee korkeakoulutuksen määrärahoja valtiovarainministerin budjettiesityksessä.

Rinteen hallitusohjelmassa todetaan, että yliopistojen perusrahoitusta nostetaan 40 miljoonaa ja ammattikorkeakoulujen 20 miljoonaa euroa. Valtiovarainministeri Lintilän esityksessä korotukset vuodelle 2020 ovat neljännekseen tästä.

– Mikä on korkeakoulujen rahoitus? Onko lupaukset peruttu? Nyt ministeri Lintilän esityksestä määräraha on kutistunut entisestään. Onko mallia otettu pääministeri Rinteen eläkeläisille lupaamastaan ”vappusatasesta”, joka hämmästyttävästi kutistui vaalien jälkeen, Risikko kysyy Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotteessa.

– Kentällä ollaan syystäkin pettyneitä valtiovarainministeriön esitykseen. Koulutukseen olisi vaikeiden vuosien jälkeen mahdollisuus panostaa kaivattuja lisämäärärahoja. Nyt näyttää käyvän toisin, Risikko jatkaa.

Useat hallituspuolueet lupailivat ennen vaaleja koulutukseen miljardiluokan lisäpanostuksia; nämäkin ovat osoittautuneet katteettomiksi lupauksiksi, todetaan Risikon tiedotteessa.

Kokoomus oli mukana koulutusleikkauksia toteuttaneessa Juha Sipilän hallituksessa (2015 – 2019).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu