Puheenaihe

Kaksio 7 800 e/neliö, perheasunto 6 000–7 000 e/neliö – tällaisia hintoja pyydetään Helsingin uudella merenranta-alueella

Helsingin Karpin asuntojen koot vaihtelevat yksiöstä viiden huoneen saunalliseen asuntoon.

Skanska

Helsingin uuden asuinalueen rakentaminen jatkuu Verkkosaaressa.

Rakennusyhtiö Skansa kertoi maanantaina uudesta korttelista, joka sijoittuu meren rantaan Itäväylän ja kauppakeskus REDIn lähelle. Paikalle rakennetaan kuusikerroksinen kerrostalo ja kolmikerroksinen townhouse-tyyppinen osa. Yhtiön 36 asunnosta 20 on kerrostalossa ja 16 townhouse-osassa. Samaan kortteliin on tulossa myöhemmin kaksi taloyhtiötä lisää.

– Meidän on tarkoitus aloittaa rakentaminen lokakuussa. Rakennustyöt päättyvät vuoden 2021 kesällä, kertoo projektipäällikkö Anu Åkerman Skanska Kodeista.

Merelliset kohteet ovat haluttuja mikä näkyy asuntojen kovissa neliöhinnoissa.

Skanskan tulevien asuntojen koot vaihtelevat yksiöstä viiden huoneen saunalliseen asuntoon. Esimerkiksi toisen kerroksen kaksion keskineliöhinta on 7 800 euroa, kun taas kolmannen kerroksen neljän tai viiden huoneen asunnon keskineliöhinta 8 600 euroa. Neljän huoneen townhouse-talon keskineliöhinta on liikkuu 6 000-7 000 euron välillä. Ylimpien kerrosten merinäköalayksiön kohdalla se puolestaan on 10 200 euroa.

Asuntopihoilla on kullakin oma viljelylaatikko, ja korttelin sisäpihalle tulee yhteiskäyttöisiä viljelylaatikoita. Kolmikerroksisessa rakennusosassa on lisäksi viherkatto.

– Istutusten ja viherkaton avulla pyritään lisäämään luonnon monimuotoisuutta alueella, Åkerman kertoo.

Ympäristöarvot näkyvät myös autohallissa, jossa kolmasosa paikoista on varustettu sähköauton latauspisteellä. Lopuillekin on mahdollisuus lisätä latauspiste myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat