Puheenaihe

Tapulikaupungin koululaiset joutumassa väistöön – ala-asteen kunto luultua huonompi

Kesän aikana tehdyt korjaukset Maatullin ala-asteella eivät riitä. 

Samuli Saarikko

Tapulikaupungissa sijaitsevan Maatullin ala-asteen koulua (Kimnaasipolku 5) on korjattu kesän aikana, ja korjauksia viimeistellään talon ulkopuolella.

Kesällä aloitettiin myös tutkimus koulun kunnosta. Kaupunki sai viime viikolla alustavaa tietoa rakennuksen uusista korjaustarpeista.

Maatullin ala-asteen sisäilmaoireilusta tuli ilmoituksia keväällä, minkä vuoksi kaupunki käynnisti tutkimukset ja korjaustyöt koulussa.

Kesällä koulurakennuksen ilmanvaihtoa korjattiin, jotta ilmanvaihto olisi parempi ja ilmavuodot rakennuksen rakenteiden kautta sisäilmaan vähenisivät. Lisäksi korjattiin talvella havaittuja paikallisia kosteusvaurioita. Tilat ja kalusteet on siivottu korjausten jälkeen.

Kaupunki on nyt saanut tietoa viimeisteltävinä olevista tutkimuksista Sitowise Oy:ltä. Tulosten perusteella koulussa tulee tehdä laajempia korjauksia. Korjausten laajuus selviää, kun kaikki tutkimukset syksyn aikana valmistuvat.

Kaupunki on jo alkanut selvittää erilaisia vaihtoehtoisia korjaamista ja väistötiloja koskevia ratkaisuja. Korjausten toteuttaminen edellyttää vähintään osittaisia väistötiloja.

Toiminta koulussa jatkuu toistaiseksi normaalisti. Sisäilmaa seurataan tiloihin asennettujen olosuhdemittareiden avulla ja luokkahuoneisiin asennetaan ilmanpuhdistimia.

Maatullin ala-asteen vuonna 1980 valmistunut rakennus on peruskorjausiässä, ja se on päätetty korvata uudisrakennuksella. Uuden koulun rakentaminen alkaa tämänhetkisen aikataulun mukaan vuonna 2022.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mitta alkaa olla täysi Helsingissä – "En halua, että lapselleni tulee astma siksi, että hän käy koulua, jossa on sisäilmaongelmia"29.4.2019 13.50
Homeesta kärsineet oppilaat siirretään väistötiloihin, joissa on ollut sisäilmaongelmia – "Toivomme, että vanhempien huoli helpottaa"6.8.2019 11.25
Tutkimus: Sisäilmaongelmien pelko lisää oireita – "Oireilua ei voi käyttää suoraan ongelmien mittarina"6.6.2019 07.05
Helsinki laski nopeusrajoitusta 30 km/h – paitsi ala-asteen kohdalla, näin kaupunki perustelee15.8.2019 11.35
Vartiokylän ala-asteelle suunnitellaan nyt väistötiloja omalle alueelle – Malmista ja Kontulasta kipakkaa palautetta31.5.2019 15.47
Ala-asteen lähelle suunnitellut päihdekuntoutujien asunnot nytkähtivät eteenpäin8.4.2019 19.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu