Urheilu

F1-potkujen jälkipyykki jatkuu – millä perustein seuraaja valittiin?

MTV:n uutisvideo

Pierre Gasly sai F1-sarjan kesätauolla potkut Red Bullilta ja hänen tilalleen kauden yhdeksään viimeiseen kisaan nostettiin sisartalli Toro Rosson Alex Albon. Varikoilla on ihmetelty sitä, miksi tilaisuutta ei annettu Albonia tuntuvasti kokeneemmalle Toro Rosson Daniil Kvyatille.

Vastauksen tähän pähkäilyyn tarjoaa Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko.

– Minusta Albon on parempi, Marko lataa japanilaiselle Auto Web -sivustolle.

– Tiedämme Kvyatin nopeuden ja hänestä on tullut täydellisempi kuljettaja. Valitsimme kuitenkin kaikkien tekijöiden perusteella Alexin, Marko jatkaa yksityiskohtiin menemättä.

Kvyat kilpaili Red Bullilla vuonna 2016, mutta hänet pudotettiin kesken kauden Toro Rossolle. Albonilla on nyt koossa 12 GP:tä ja Kvyatilla puolestaan 84. Albon näyttää kuitenkin tehneen Red Bullin pomoihin todella suuren vaikutuksen siitäkin huolimatta, että Kvyat ajoi Saksan kisassa komeasti kolmanneksi.

– Suoraan sanottuna tuli jonkin verran yllätyksenä, että hän menestyy näin hyvin jo ensimmäisenä kautenaan. Hän on ottanut merkittäviä askeleita jokaisessa kisassa, Marko muotoilee.

Max Verstappen jatkaa Red Bullilla ensi kaudella, mutta tiimikaverista ei ole vielä tietoa.

– Alexin sopimus kattaa yhdeksän kisaa ja mitään ei ole vielä päätetty siitä, kuka ajaa ensi kaudella Maxin tiimikaverina. Alex voi nyt kilpailla ja kasvaa kuljettajana tuntematta mitään ylimääräistä painetta, Marko viittaa loppukauteen.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Potkut tuli! Red Bullin rattiin uusi mies jo Belgian GP:ssä12.8.2019 14.32
F1-pomo perustelee, miksi Red Bull -kuski sai potkut – mieli muuttui nopeasti14.8.2019 12.12
Huipputallin F1-pomo ottaa kierroksia – potkut tulossa?5.8.2019 21.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu