Puheenaihe

Talsa: Kolmea markettia pyörittävä Marko otti kovan linjan myymälävarkauksiin – "Kauppias on joutunut ottamaan poliisin ja vartijan roolin"

Järvenpääläinen K-kauppias Marko Hoikkaniemi kertoo Keski-Uusimaa-lehden haastattelussa taistelevansa päivittäin häiriköitä ja varkaita vastaan. Anton Soinne

Järvenpäässä kolmea K-Markettia pitävä kauppias Marko Hoikkaniemi on ottanut kovan linjan kauppoja vaivanneeseen myymälävarkausongelmaan. Se on tuottanut tulosta, sillä kyseisten kauppojen myynti on kasvanut jatkuvasti, Talous-Sanomat kertoo jutussaan.

Hoikkaniemen kaupoissa kalleimmat ja isoimmat olutpaketit myydään vain ”myyjän takaa”. Myös tehokas ilmoittelu on tepsinyt.

– Meillä on nyt nimiä tiedossa niin paljon, että tekijöille löytyy melkein aina nimet. Heille tulee porttikiellot ja häädetään pois heidät, jotka ovat toistuvia ongelmia, Hoikkaniemi kertoo Talous-Sanomille.

Tarvittaessa kauppias juoksee varkaat kiinni itse. Viime vuonna siitä seurasi pahoinpitely, jossa Hoikkaniemi sai varkaan nyrkistä.

Kauppias on saanut myös tappouhkauksia. Ne juontuvat Hoikkaniemen mukaan suoraan hänen kovasta linjastaan varkauksia kohtaan.

Hoikkaniemi myöntää olevansa pettynyt poliisiin.

– Tai oikeammin poliisijohtoon. En yksittäistä poliisia tietenkään syytä, vaan niitä, jotka säätää tätä tähän suuntaan. Kauppias on joutunut ottamaan poliisin ja vartijan roolin, ja se on yhteiskunnan virhe, Hoikkaniemi sanoo Talous-Sanomien jutussa.

Hoikkaniemen tilanteesta kertoi ensin Yle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu