Puheenaihe

Suomalaiskolmikko teki leijalautailun maailmanennätyksen Itämerellä – huikeat 316 kilometriä tuulen voimalla

Juuso Tilaéus, Otso Ahvonen ja Pekka Rintala leijalautailivat maanantaina onnistuneesti 316 kilometriin maailmanennätysmatkan Itämerellä.

Annika Norrgard

Suomalaiskolmikko Juuso Tilaéus, Otso Ahvonen ja Pekka Rintala leijalautailivat maanantaina onnistuneesti 316 kilometriin maailmanennätysmatkan Itämeren hurjissa olosuhteissa.

Kolmikko lähti eilen maanantaina aamulla leijalautailemaan Ruotsin Sandhamnista klo 07.08 kohti Suomen etelärannikkoa tavoitteenaan uusi leijalautailun matkan maailmanennätys. Kolmikko saapui Hangon Itämerenportille saman päivän iltana klo 20.28.

– Ihan huikea fiilis! Väsyttää ja paikkoja särkee, mutta on erittäin onnellinen olo. Me haluttiin näyttää mihin asti tuulen voimalla voi päästä ja huh, kyllä se toi pitkälle, Juuso Tilaéus kertoo yhdessä Pekka Rintalan kanssa pyörittämänsä vesiurheilukeskus Laguunin tiedotteessa.

Matka Itämeren halki ei sujunut aivan mutkitta. Alkumatkaa hankaloitti kevyt tuuli ja tuulisemmalle alueelle pääsyssä kesti tovi.

– Alussa jännitin, että voimmeko onnistua tällaisella tuulella. Tuulen noustessa aloin jo olla melko odottavainen ja tiettyjen maamerkkien ohitus antoi virtaa. Pian kuitenkin kroppaan alkoi sattua ja sen jälkeen keskityin vain aaltojen seassa jaksamiseen, Tilaéus kertoo tiedotteessa.

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu